Парламент Молдови затвердив новий уряд

Парламент Молдови затвердив новий уряд

Парламент Молдови затвердив новий уряд
. cenzura.md

Парламент Молдови 6 серпня затвердив новий склад Кабінету міністрів на чолі з Наталією Гаврилицею.

Як повідомляє Point, за новий уряд проголосував 61 депутат партії "Дія і солідарність". При цьому фракція комуністів і соціалістів, а також фракція партії "Шор" не брали участь у голосуванні.

Загалом до складу нового уряду увійшли 13 міністрів. Зокрема, у Кабміні працюватимуть два заступники прем'єр-міністра – Владислав Кульмінкій, який опікуватиметься питаннями реінтеграції, та Юрій Цуркан, що займатиметься цифровими технологіями.

Міністерство закордонних справ і європейської інтеграції очолить Ніку Попеску, який вже працював на цій посаді в уряді Майї Санду.

Міністром внутрішніх справ стане Анна Ревенко, радниця президента Молдови в галузі національної оборони і безпеки та секретар Вищої ради безпеки.

Міністерство сільського господарства очолить Віорел Герчу.

Головою Міністерства інфраструктури і регіонального розвитку стане Андрій Спину.

Міністром навколишнього середовища стане Юліана Кантаражіу.

Міністерство оборони очолить колишній начальник Оперативного управління Генерального штабу національної армії Анатолій Носатий.

Посаду міністра економіки отримає Серджіу Гайба.

Міністерство освіти очолить генеральний секретар Міністерства освіти, культури та досліджень Анатоліє Топала.

Головою Міністерства культури стане Серджіу Продан;

Міністерство фінансів очолить Думітру Будянський;

Посаду міністра юстиції отримає депутат партії "Дія і солідарність" Серджіу Литвиненко;

Міністерство охорони здоров'я очолить Алла Немеренко (Радник президента Республіки Молдова з питань охорони здоров'я);

Міністром праці та соціального захисту стане Марчел Спетару.

"Обіцяю, ми негайно приступимо до роботи", – зазначила Наталія Гаврилиця після призначення на посаду.

Що відомо

  • У квітні 2021 року президентка Молдови Мая Санду підписала указ про розпуск парламенту і призначення дострокових виборів на 11 липня.
  • 15 квітня Конституційний суд Молдови підтримав рішення Санду розпустити парламент, оскільки він не спромігся сформувати уряд.
  • У Молдові 11 липня відбулися дострокові парламентські вибори, за результатами яких обиралися 101 депутата на чотирирічний термін. Явка склала 48,25%, перемогу здобула партія президентки країни Маї Санду "Дія і Солідарність".
  • Конституційний суд Молдови призупинив рішення парламентської більшості, яким депутати скасували два укази про призначення Домніки Маноле та Бориса Лупашко суддями КС.
  • Офіційний сайт Рахункової палати Молдови піддався кібератаці, у результаті якої було знищено все загальнодоступні бази даних.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок