Україна відправить сотню пожежників на допомогу Греції

Україна відправить сотню пожежників на допомогу Греції

Україна відправить сотню пожежників на допомогу Греції
. Ілюстративне фото: pixabay

Україна направить 100 пожежників до Греції для допомоги країні у боротьбі з масштабними лісовими пожежами.

"Поставив завдання уряду надати допомогу Греції в подоланні руйнівних пожеж, що вирують у деяких районах країни", — написав Зеленський у Twitter.

Він додав, що 6 серпня Кабмін має ухвалити рішення, аби незабаром 100 українських досвідчених вогнеборців з необхідним спорядженням вирушили на допомогу.

Що відомо

  • У Греції, яка потерпає від аномальної спеки та лісових пожеж, через поширення вогню влада розпочала евакуацію передмістя Афін Варимбомбі.
  • Протягом доби 30 липня у Греції на тлі спекотної та сухої погоди спалахнули 46 лісових пожеж. Більшість із них вдалося швидко загасити, однак в окремих регіонах ситуація залишається складною.
  • Неподалік від пляжу Пескара в Італії було поранено щонайменше п'ять осіб, а відпочивальники — евакуйовані після того, як лісові пожежі спустошили сосновий ліс неподалік. Тим часом протягом 10 днів палають ліси навколо курортних міст Албанії, проте влада не відсилає необхідну техніку для погашення загорянь.
  • Влада італійського острова Сардинія оголосила надзвичайний стан через масштабні лісові пожежі.
  • Влада Туреччини заявила, що погасила 122 пожежі за останні дні й повідомила про 8 загиблих та понад 800 постраждалих.
  • На півночі Іспанії вдалося загасити пожежу, внаслідок якої було знищено 415 гектарів природного парку парк Кап-де-Креус (Cap de Creus) та евакуйовано 350 осіб.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок