Змусив порушити піст. Росіянка судиться із McDonald's через з’їдений чизбургер

Змусив порушити піст. Росіянка судиться із McDonald's через з’їдений чизбургер

Змусив порушити піст. Росіянка судиться із McDonald's через з’їдений чизбургер
. Фото: з відкритих джерел

Громадянка Росії Ксенія Овчиннікова подала до суду на мережу швидкого харчування McDonald's, через рекламу якої вона змушена була порушити Великий піст.

Про це повідомляє російське інформагентство ТАСС.

"До суду надійшов позов Ксенії Овчиннікової, відповідачем по якому виступає McDonald's. Наразі дата попереднього слухання (бесіди) за цим позовом ще не призначена", – розповіли у суді.

За даними видання, підставою для позову стала ситуація, яка відбулась у квітні 2019 року в Омську. Дівчина, яка називає себе православною християнкою, побачила на проспекті Карла Маркса рекламу чизбургера і чікен макнаггетс. Попри те, що на той час тривав Великий піст, якого дівчина дотримувалася 16 років поспіль, вона купила собі продукцію McDonald's, яка містить м'ясо.

"До цього моменту пост тривав уже близько місяця. Побачивши рекламний банер, я не змогла стриматися, відвідала McDonald's і купила чизбургер. В діях McDonald's я вбачаю порушення закону про захист прав споживачів", – зазначила постраждала дівчина.

Відтак Овчиннікова просить суд розібратися у ситуації, і, якщо порушення мало місце, зобов'язати McDonald's відшкодувати їй моральну шкоду на сумі 1 тисяча російських рублів.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок