Вилучають техніку: в "Нацкорпусі" прокоментували обшуки СБУ

Вилучають техніку: в "Нацкорпусі" прокоментували обшуки СБУ

Вилучають техніку: в "Нацкорпусі" прокоментували обшуки СБУ
. t.me/natsionalKharkiv

У "Національному корпусі" вважають політичним переслідуванням обшуки, що проходять у помешканнях представників організації на Харківщині.

Силовики прийшли з обшуками щонайменше до десятьох членів "Нацкорпусу" на Харківщині, сказав Суспільному один з лідерів організації Максим Жорін.

"Саме тих, кого ми знаємо, людей, які реально наші, це 10 адрес, на які сьогодні увірвалися. Але я не знаю, скільки їх загалом, я думаю, що для них ціль — будь-які активні ветерани та патріоти. Усе перевертають. Я точно знаю, що у хлопців вилучають телефони, ноутбуки. Що на них хочуть знайти, поки що нам не відомо", — сказав Жорін.

За його даними, на цей час жодних підозр його соратникам не висували. За його непідтвердженими даними, йдеться про справу 2018 року.

"Взагалі нікому з хлопців не повідомляли — ні підозри, ні справи. Абсолютно нічого. І сьогодні вранці просто вломилися спецпризначенці за адресами, де живуть хлопці. Начебто є якась справа 2018 року, про яку вони зараз згадали", — сказав Жорін.

Обшуки він називає боротьбою влади на чолі з президентом України проти "найактивнішої частини вулиці", а також вбачає у цьому "проросійський слід".

"Адже вже скоро почнеться осінь, він вирішив боротися з найактивнішою частиною проукраїнської вулиці, а саме з представниками "Національного корпусу", — вважає Жорін.

За його даними, обшуки відбуваються тільки на Харківщині.

Що відомо

  • 5 серпня Служба безпеки України підтвердила інформацію про обшуки у представників "Нацкорпусу" у Харкові та Харківській області. У якій справі та чи є затримані, в СБУ пообіцяли повідомити після завершення слідчих дій.
На початок