Смерть запоріжанки після нападу безпритульного собаки: стали відомі деталі

Смерть запоріжанки після нападу безпритульного собаки: стали відомі деталі

Смерть запоріжанки після нападу безпритульного собаки: стали відомі деталі
. Суспільне Запоріжжя

2 серпня після укусу безпритульного собаки у Шевченківському районі Запоріжжя померла жінка. Місцеві мешканці розповіли деталі трагедії кореспондентам Суспільного Запоріжжя.

Жителька будинку №27 на вулиці Куликовській Тетяна Бикова сьогодні, 3 серпня розповіла подробиці ситуації, що сталася тут вчора.

"Почули крик жінки о пів на восьму вечора: врятуйте, допоможіть, викликайте швидку! На той момент тут знаходився Сергій, який підгодовує цих собак вже протягом багатьох останніх років. Ми неодноразово звертались до різних служб, аби нам допомогли, але марно. А вже є перший летальний випадок", — зазначила Тетяна.

У Запоріжжі собака смертельно вкусив місцеву мешканку: відомі деталі
Суспільне Запоріжжя

Сергій Захватов – житель того ж будинку. Каже: підгодовує безпритульних собак не тільки він, а й інші сусіди. Розповідає, того дня їздив з дружиною купати власних собак. Після – поїхав ставити автомобіль в гараж.

"У цей момент за машиною погналися наші дворові собаки, які, зазвичай, так роблять. Назустріч нам по Куликовській ішла жінка, яка вигулювала свого маленького песика. Дворові пси “переключились” на маленького песика і, поки я зупинив машину та спробував відігнати їх подалі, одна з собак вкусила жінку", — розповів чоловік.

У Запоріжжі собака смертельно вкусив місцеву мешканку: відомі деталі
Суспільне Запоріжжя

"Яка може бути моя провина у тому, що я годую собак? Або я “натравив” цю собаку на цю жінку? Я навпаки надавав цій жінці усіляку допомогу, доки не приїхала швидка. Те, що ця собака вкусила та влучила в артерію — справа випадку. Так, це дійсно жахливий випадок, але так сталося", — зауважив Сергій Захватов.

Мешканка будинку № 27 на вулиці Куликовській Ольга Яковлева каже, на зборах жителів будинку вже вирішували, що робити з безпритульними собаками, які живуть поруч.

У Запоріжжі собака смертельно вкусив місцеву мешканку: відомі деталі
Суспільне Запоріжжя

"У гуманний спосіб нам вдалося тільки їх стерилізувати, причому, збирали на це кошти самі. Деяких собак стерилізувало “місто” за нашим зверненням, але не всіх. Ми також не всіх. З цим потрібно щось терміново робити!", — наголосила жінка.

Мешканка бульвару Вітчизняного Надія розповіла журналістам Суспільного, що випадок нападу собак на людей у цій місцевості не перший: "Практично, це постійно відбувається. Особливо ввечері. Якщо вдень ці собаки перебувають на сусідньому Заводському ринку, то ввечері приходять саме сюди. Особисто мене минулої осені вкусила собака з цієї зграї".

Сьогодні, 3 серпня безпритульних собак на вулиці Куликовській, 27 знімальна група Суспільного не побачила. Сергій Захватов сказав: собаку на прізвисько Бой, від укусу якого померла жінка, сьогодні вилучили зі зграї та передали до притулку «Дай лапу, друг».

Речниця Національної поліції у Запорізькій області Олена Лебединська повідомила Суспільному, що інформацію про цей випадок було внесено до Єдиного обліку заяв та повідомлень про кримінальні правопорушення та інші події.

Читайте також: Хто відповідальний за безпритульних тварин у Запоріжжі
На початок