Після сезону: в Одесі майже за півмільйона облаштують інклюзивний пляж

Після сезону: в Одесі майже за півмільйона облаштують інклюзивний пляж

Після сезону: в Одесі майже за півмільйона облаштують інклюзивний пляж
. Фото: Big Family VLOG

Міське управління інженерного захисту території та розвитку узбережжя планує відремонтувати пляж на 16-ій станції Великого Фонтану. Там облаштують місце для відпочинку людей з інвалідністю. Про це стало відомо з системи публічних закупівель Prozorro.

Йдеться про пляж "Монастирський", який розташований між траверсами №2 та №3 на 16-ій станції Великого Фонтану. Згідно з опублікованою інформацією, там проведуть водолазне обстеження дна акваторії та піднімуть уламки залізобетонних конструкцій, труб та рейок, після чого зведуть у воду новий пандус та огорожу. Крім цього, на пляжі замінять гнилі та поламані дошки навісу, а також очистять пісок. Загальна сума робіт – 460 тисяч гривень, а дедлайн – вересень 2021 року.

Як зазначила депутатка Одеської міської ради та членкиня постійної комісії з питань соціальної політики та праці Лілія Леонідова, ці кошти здебільшого підуть на відновлення наявного пандуса, який за останні роки зруйнувався. Для повного обладнання пляжу під інклюзивні потреби виділеної суми недостатньо.

На питання журналістів Суспільного щодо доцільності робіт наприкінці купального сезону, депутатка відповіла, що причиною відкладання цих робіт на осінь стало те, що міськрада не погоджувала програму "Рівність", яка зокрема займається й фінансуванням об'єктів для інклюзивних потреб.

"Робити пандус у вересні не зовсім доцільно при умові, якщо він не буде зйомним на зимовий період. Щодо того, чому так пізно виділили фінансування, програму "Рівність" департамент фінансів не підтверджував, взагалі кошти по пляжах. Ми насилу домоглися фінансування пляжу, де є дайвінг для людей з інвалідністю, і на цей пляж. Так, недоцільно роботи проводити восени, але я також розумію, що якщо вони не зроблять це зараз, у наступний сезон ми увійдемо так само, як і в цій ", – зазначила депутатка.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини Одеси та області

На початок