За пів року Запорізька область перевиконала дохідну частину бюджету. Куди спрямують додаткові кошти

За пів року Запорізька область перевиконала дохідну частину бюджету. Куди спрямують додаткові кошти

За пів року Запорізька область перевиконала дохідну частину бюджету. Куди спрямують додаткові кошти
.

Дохідна частина загального фонду обласної ради за шість місяців поточного року виконана на 118,9 %. Перевиконання складає 217 млн 074 тисячі гривень.

Про це повідомляє кореспондентка Суспільного Запоріжжя Ольга Ларіонова, яка перебуває у сесійній залі обласної ради.

Із запізненням у дві з половиною години 29 липня розпочалась четверта сесія Запорізької обласної ради. На розгляд депутатів винесені 60 рішень. Зокрема щодо розподілу додаткових коштів.

Їх депутати планують спрямувати на додаткове фінансування обласних програм за такими напрямками:

  • 41 млн грн на туризм та культуру;
  • 25 млн грн на охорону здоров'я;
  • 14 млн грн на освіту та науку;
  • 2 млн грн соціальний захист та надання допомоги громадянам;
  • 14,7 млн грн на розвиток спорту.

Згідно з порядком денним, серед пріоритетних напрямків, за якими будуть розподілені кошти — це розбудова НЗ "Хортиця". На реконструкцію виділяють 37,7 млн грн. Кошти планують виділити на капремонт доріг, пішохідних доріжок, майданчиків — це 29 млн грн, також терасування та озеленення схилів Кургану Єдності — це 2,2 млн гривень, реконструкцію внутрішньої частини "Музею історії запорозького козацтва" — 2 млн грн та інші заходи з благоустрою.

Читайте також: Флагшток зі збільшенням та громадський простір. Як просувається реконструкція на Хортиці

Також 12 із половиною мільйона гривень планують виділити на підвищення стипендій дітям-сиротам, близько 4 млн гривень — на відновлення та функціонування шпиталю для ветеранів війни. Ще 3,4 млн гривень спрямують на придбання апаратів ШВЛ для КНП "Запорізька обласна інфекційна лікарня".

Окрім того, на сьогоднішній сесії депутати розподіляють субвенції з державного бюджету. Зокрема, на грошову компенсацію ветеранам заплановано виділити 7,4 млн грн. Також коштом державної субвенції планується зробити капітальний ремонт школи-інтернату "Орієнтир" — це 4,6 млн грн.

На придбання лінійного прискорювача КНП "Запорізький регіональний протипухлинний центр" обласна рада виділяє 5 млн грн. На придбання медичного обладнання для Запорізької обласної клінічної лікарні — 16,5 млн грн. На розвиток об'єктів соціально-культурної сфери, а саме на придбання мультифункціональних спортивних майданчиків, виділяють 49 млн грн із державного бюджету.

Читайте також: На Запоріжжі планують обладнати 125 спортивних майданчиків. Вже облаштували дев'ять з них
На початок