В Італії град розміром з тенісний м'яч пошкодив сотні автівок

В Італії град розміром з тенісний м'яч пошкодив сотні автівок

В Італії град розміром з тенісний м'яч пошкодив сотні автівок
. Twitter

В італійському регіоні Емілія-Романья на півночі Італії випав град, розміром з тенісний м'ячик.

Він супроводжувався сильним вітром та зливою. Погода пошкодила кілька сотень автомобілів на трасі А1, що зв'язує північ і південь Італії, на ділянці між Пармою і П'яченца, передає місцеве видання RAI.

Негода також призвела до численних аварій, а рух транспорту було зупинено на кілька годин.

За даними італійських метеорологів, влітку цього року на півночі країни випала рекордна за останні 10 років кількість опадів у вигляді граду. Негода спричинила мільйонні збитки для інфраструктури та сільського господарства. Натомість південь Італії страждає від посухи.

Що відомо

  • Влада європейських країн, які найбільше постраждали від повеней, отримала попередження про можливе стихійне лихо заздалегідь. Про це повідомляють європейські кліматологи.
  • З середини липня Німеччина зазнала сильних повеней через циклон "Бернд", який обрушився на центральну Європу. Кількість загиблих унаслідок негоди на заході країни сягнула щонайменше 163, неподалік Кельна розшукують 59 зниклих безвісти людей, а рятувальники працюють на переважно добровільній основі.
  • Не оминула стихія і країни Бенілюксу. Зокрема у Нідерландах поблизу містечка Меєрсен через повінь прорвало дамбу, для ліквідації наслідків залучили армію. Наразі військовим вдалося укріпити проблемну ділянку.
  • 26 липня у Великій Британії розпочалися сильні зливи та грози, що спричинили підтоплення доріг у деяких районах Лондона. Влада закрила низку станцій метро та доріг і закликала громадян уникати затоплених ділянок.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок