Інструкцію з використання вакцини Pfizer у Чернігові не порушували – Романа Сопотницька

Інструкцію з використання вакцини Pfizer у Чернігові не порушували – Романа Сопотницька

Інструкцію з використання вакцини Pfizer у Чернігові не порушували – Романа Сопотницька
. ФОТО: Суспільне Чернігів

Інструкцію з використання вакцини Pfizer у Чернігові не порушували. Так прокоментувала Суспільному поширену в соцмережах інформацію про те, що вакцина зберігається у неналежних умовах головна координаторка з вакцинальної кампанії в області Романа Сопотницька.

«Інструкція порушена не була. Вакцину утилізувати не потрібно. Те, що виник такий ажіотаж, – потрібно спочатку добре ознайомитися з інструкцією».

За її словами, вона (вакцина, – ред.) придатна шість годин при температурі 30 градусів, яку можно використовувати. Вакцинальна сесія тривала 3 години. Температурний режим був зафіксований в кінці вакцинальної сесії. Тому, температуру повітря навколишнього середовища, плюс приміщення, навіть якщо брати допустимий інтервал роботи центру вакцинації – порушень зберігання вакцини не було .

На минулому тижні, чернігівець Віталій Пацук, перевірив температурний режим зберігання вакцини у декількох пунктах масової вакцинації перед їх закриттям. Робив це за допомогою програми тепловізор у смартфоні. За його даними, температура за якої зберігали вакцини у школі № 7, 33, та 35 місцями сягала 10-14 градусів.

Як стверджує Віталій Пацук, вакцину відвозять і наступного дня знову повертають до школи. За документами, які він бачив, від двох до восьми градусів мають зберігати вакцину. Її зберігали при + 14 градусів.

«Coronovac, Pfizer, Moderna – у нас не було жодної утилізації ні одного розливу», – прокоментувала Сопотницька.

Детальніше дивіться у сюжеті:

Читайте також:

Двох дітей, яких шпиталізували після повернення зі зборів на Івано-Франківщині, скоро випишуть

На початок