Понад 50 міст і п'ять тисяч кілометрів. У Сумах відбувся "Мотопробіг єдності"

Понад 50 міст і п'ять тисяч кілометрів. У Сумах відбувся "Мотопробіг єдності"

Доповнено
Понад 50 міст і п'ять тисяч кілометрів. У Сумах відбувся "Мотопробіг єдності"
. Суспільне Суми

У Сумах 24 липня відбувся "Мотопробіг єдності". Сумчани зустріли три десятки мотоциклістів на кордоні Сумської та Чернігівської областей. Через Конотоп колоною вони вирушили до обласного центру.

“За рахунком він — п’ятий, але в Сумах — втретє. Розширюється, захоплює все більше міст, маршрутів. Ми дуже цим пишаємося”, — говорить учасник “Мотопробігу єдності” Дмитро Ганза.

Серед учасників — ІТ-працівники, архітектори, продавці, автослюсарі. Один із них — Олександр з позивним “Ведмідь” з Ужгорода, звідки стартував мотопробіг.

“Сказати, що Крим – це Україна. Луганськ, Донецьк – це є Україна. І один з мотопробігів ми обов’язково заїдемо і в Донецьк, і в Луганськ, і в Сімферополь”, — сказав він.

Взяли участь у мотопробігу і байкери з Латвії та Польщі.

“Хочу проїхати, подивитись Україну. Цікаво мені подивитися Слов’янськ, Краматорськ. Ну і просто проїхатись – це цікаво””, — говорить Юріс Шкестерс з Латвії.

“Це чудово. Мотопробіг показує, що Крим має повернутися в Україну. Це дуже патріотично. Мені дуже сподобалось, що ніде в Європі такого немає”, — зазначив Анжей Самур з Польщі.

Читайте також: Сумчани підтримали спортсменів-олімпійців забігом

Організатор мотопробігу Микола Спіридонов за освітою — архітектор. Він не є членом байк-клубу. Розповідає: на мотопробігу заборонена політична агітація. Усі учасники мотопробігу їдуть за власні кошти.

"Суть пробігу – єднання мотосуспільства і країни. Більше ніяких цілей він немає. З Ужгорода ми стартували, їдемо до Запоріжжя. У нас — п’ятдесят з гаком міст і п’ять тисяч кілометрів".

25 липня “Мотопробіг єдності” рушив до Полтави. 26 липня учасники — у Харкові. Крапкою цьогорічного мотопробігу стане острів Хортиця, куди учасники мотопробігу планують дістатися 1 серпня.

Читайте також

На початок