На сесії міськради у Куп'янську на Харківщині сталася сутичка — пошкодили техніку

На сесії міськради у Куп'янську на Харківщині сталася сутичка — пошкодили техніку

Доповнено
На сесії міськради у Куп'янську на Харківщині сталася сутичка — пошкодили техніку
. Суспільне Харків

Група противників об'єднання шкіл намагалася зірвати сесію Куп'янської міської ради.

Сутички на сесії 23 липня відбулися через освітні питання, пояснив телефоном у коментарі Суспільному керівник справами виконавчого комітету Куп'янської міської ради Віталій Саяпін.

"Був затверджений порядок денний, у ньому близько 40 питань, був блок питань щодо змін типу освітніх закладів. Не дочекавшись у порядку денному "Різного", деякі люди почали підбурювати присутніх, виходили на сцену, щоб зірвати роботу", — сказав Саяпін.

Під час голосування група людей, які виступають проти об'єднання шкіл громади, просили депутатів не голосувати за зміни до міської Комплексної програми розвитку гуманітарної сфери громади.

Під час словесної перепалки люди вимагали зупинити сесію, співали гімн України та виступали з промовами, транслюючи свої дії у Facebook. Після 15 хвилин блокування трибуни депутати пішли із зали. Декого з людей вивела поліція.

Віталій Саяпін каже, що під час сутичок один з ноутбуків облили водою.

"Також наразі не працює комутаторне обладнання. Заяви до поліції написані, розмір збитків нам поки що невідомий", — повідомив керівник справами виконавчого комітету Куп'янської міськради.

Попри сутичку, сесія відбулася.

Доповнено. Як повідомили у поліції, близько 30 людей "намагалися зірвати сесію, пошкодили пульт на трибуні, поливали водою депутатів та працівників поліції, а також пошкодили ноутбук міського голови". Сутички розслідують як хуліганство.

Що відомо

  • У червні у Куп'янську люди перекривали дорогу через закриття двох сільських шкіл громади, учнів яких переводять до школи у Куп'янську, об'єднання має відбутися цього року. Також гімназію у Куп'янську мають об'єднати з іншою школою у 2022 році.
На початок