В Одесі через негоду ДСНС рятували людей з затоплених будинків

В Одесі через негоду ДСНС рятували людей з затоплених будинків

В Одесі через негоду ДСНС рятували людей з затоплених будинків
. ДСНС в Одеській області

Через сильний дощ в Одесі в ніч на 22 липня рятувальники допомагали людям вибиратися з підтоплених будинків, підвалів та квартир. Про таке повідомила речниця ДСНС в Одеській області Марина Мартиненко.

За її словами, о 02:15 до рятувальників надійшло повідомлення про те, що в будинку на вулиці Академіка Філатова, 70 внаслідок погодних умов підтопило підвальне приміщення. Потрібна була допомога чоловіку, який там перебував. Працівникам ДСНС вдалося врятувати 26-річного чоловіка. На місці працювала одна спецмашина та 5 рятувальників.

Крім того, до ДСНС також надійшло повідомлення про допомогу від людей житлового будинку на вулиці Путєва, 42. Рятувальники допомогли вибратися з підтопленого будинку чотирьом містянам, яких відправили до міської клінічної лікарні №1. На місці працювала 5 рятувальників та одна спецмашина.

Також допомога ДСНС потрібна була на вулиці Академіка Воробйова, 4б, в міському пологовому будинку №4. Там було врятували від наслідків негоди двох людей.

Додамо, що унаслідок нічної зливи в Одесі станом на 07:00 досі підтоплено декілька вулиць та обмежено рух громадського електротранспорту. Про таке повідомили в пресслужбі Одеської міської ради.

Зокрема станом на 07:00 підтопленими залишалися вулиці Чорноморського Козацтва, Отамана Головатого, Щеголева, Отамана Чепіги, Мечникова, Небесної Сотні та Водопровідна. Крім того вода заблокувала в'їзд та виїзд до житлового масиву Селище Котовського, що в Суворовському районі Одеси. У мерії радять рухатися Окружною дорогою.

В Одесі через негоду ДСНС рятували людей з затоплених будинків
ДСНС в Одеській області

Як повідомили в пресслужбі управління ДСНС в Одеській області, за ніч на території Одеси та району підтопило понад 20 об'єктів, зокрема підвали багатоповерхівок, будинки та подвір'я. Усього надзвичайники здійснили 22 виїзди, під час яких евакуювали 11 людей. Наразі над ліквідацією негоди працюють 103 рятувальники.

За даними синоптиків The Weather Lab, за ніч в місті випало 52 мм опадів, із них 31 мм – протягом першої години негоди.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини Одеси та області

На початок