На Волині перевищені епідемічні пороги захворюваності в 14 районах

На Волині перевищені епідемічні пороги захворюваності в 14 районах

На Волині перевищені епідемічні пороги захворюваності в 14 районах
. UA.Волинь

Епідемічні пороги захворюваності на грип та ГРВІ перевищені в усіх районах області, окрім Старовижівського та Луцького. Про це розповіла завідувачка відділу епіднагляду та профілактики інфекційних захворювань обласного лабораторного центру Ірина Єнжиєвська. За її словами, станом на сьогодні призупинено навчання у понад 50-ти волинських освітніх закладах.

Лікарка-епідеміолог Ірина Єнжиєвська: "Інтенсивний показник захворюваності — вищий епідемічного порогу на 75%, що відповідає високому епідемічному рівню активності циркуляції вірусів.

Впродовж попереднього тижня грипом та ГРВІ захворіло 10 тисяч 510 осіб, що знаходиться на рівні попереднього тижня. Із числа хворих 59% – це діти до 17 років. Кількість госпіталізованих з приводу ГРВІ зменшилась на 14% і становить 321 проти 375 осіб попереднього тижня.

Всього з початку епідсезону на Волині перехворіло понад 108 тисяч мешканців області. Найбільший ріст захворюваності відбувся серед дорослого населення — це на 16%, а натомість у віковій групі 5-14 років відбулося зниження захворюваності на 11%, що пояснюється ефективністю запровадження обмежувальних заходів".

На початок