Майже 10 тисяч жителів Бельгії потребують нового житла після повеней

Майже 10 тисяч жителів Бельгії потребують нового житла після повеней

Майже 10 тисяч жителів Бельгії потребують нового житла після повеней
. АР

Близько десяти тисяч бельгійців потребують нового житла на постійній або тимчасовій основі після руйнівних повеней.

Про це повідомляє видання Le Soir.

Стихія пошкодила помешкання понад 5,2 тисячі сімей. Наразі близько 10 тисяч людей потребують або повної заміни помешкання, або місця для тимчасового проживання, допоки їх будинки не будуть відновлені.

Наразі у регіонах, що постраждали через повені без світла досі залишаються 10 тисяч приватних будинків, близько 10,5 тисячі - без газу, а понад 1,6 тисячі родин у своїх помешканнях не мають доступу до води. Загальну вартість відбудови постраждалих регіонів оцінюють у два мільярди євро.

У країні тривають пошукові роботи. Наразі зниклими безвісти залишаються 53 людини. Число офіційно підтверджених смертей сягнуло 31.

Що відомо

  • Унаслідок тривалих злив у кількох країнах Західної Європи почалися повені. Найсерйозніша ситуація склалася у Німеччині.
  • Найбільше від повеней постраждали західні німецькі федеральні землі Північний Рейн-Вестфалія і Рейнланд-Пфальц.
  • Місцева влада закликала мешканців кількох населених пунктів залишити домівки через неконтрольований вихід з берегів водойм. Також залізнична компанія Deutsche Bahn закликали пасажирів оминати Північний Рейн-Вестфалію через призупинене залізничне сполучення на багатьох ділянках.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок