Харві Вайнштейна екстрадували до Лос-Анджелесу, йому загрожує 140 років в'язниці

Харві Вайнштейна екстрадували до Лос-Анджелесу, йому загрожує 140 років в'язниці

Харві Вайнштейна екстрадували до Лос-Анджелесу, йому загрожує 140 років в'язниці
. Rolling Stone

69-річного голлівудського кінопродюсера Харві Вайнштейна екстрадували з Нью-Йорка до Лос-Анджелесу за звинуваченням у сексуальному насильстві, йому загрожує до 140 років в'язниці.

Як пише The Guardian, у лютому минулого року Вайнштейн був засуджений в Нью-Йорку за сексуальне насильство і зґвалтування до 23 років тюремного ув'язнення. Якщо його визнають винним у Каліфорнії — він може сісти до в'язниці на 140 років.

"Сьогодні вранці приблизно о 09:25 затриманого пана Харві Вайнштейна було передано відповідним посадовим особам для перевезення до штату Каліфорнія, відповідно до постанови суду", — йшлося у повідомленні управління виправних установ Нью-Йорка від 21 липня.

Адвокати Вайнштейна називаються його вирок "фактичним довічним ув'язненням", кінопродюсер має проблеми зі здоров'ям.

"Ми будемо боротися за те, щоб Харві міг отримати необхідну йому медичну допомогу та, звичайно, щоб з ним обходилися справедливо. Належна правова процедура, презумпція невинності й справедливий судовий розгляд — досі його право", — заявила у вівторок його прессекретарка Джуда Енгельмайєр.

Вайнштейн заперечує звинувачення Лос-Анджелеса.

"Харві Вайнштейн завжди стверджував, що усі його фізичні стосунки протягом усього його життя відбувалися за обопільною згодою. Це не змінилося", — додала прессекретарка.

Що відомо

  • 11 березня одного з найвідоміших кінопродюсерів Голлівуду Харві Вайнштейна засуджено на 23 роки ув'язнення за сексуальне насильство.
  • Восени 2017 New York Times опублікувала матеріал про домагання з боку Харві Вайнштейна. Зокрема, у домаганнях його звинуватили такі відомі акторки як Анджеліна Джолі та Ґвінет Пелтроу.
  • З цього почалася хвиля звинувачень на адресу інших акторів, як, наприклад, Кевін Спейсі та Дастін Хофман. Однак пізніше Спейсі виправдали.
  • З цих обвинувачень почався рух #MeToo, направлений проти сексуального насильства.
  • Адвокати Вайнштейна подали апеляцію щодо засудження його за зґвалтування та інші злочини сексуального характеру.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок