У Сумах відбувся чемпіонат міста з плавання

У Сумах відбувся чемпіонат міста з плавання

У Сумах відбувся чемпіонат міста з плавання
. Суспільне Тернопіль

Юні спортсмени Сум два дні змагалися на Чемпіонаті міста з плавання. Розпочався він 19 липня на доріжках басейну "Олімпійський".

Про те, які дистанції долали спортсмени та які їхні результати, розповів головний суддя змагань Дмитро Гончаренко. "У нас були такі дистанції як 200 спина, 200 брас, 100 вільний стиль, а також командні змагання 4 по 100, комбінована естафета. За результатами першого дня у нас є переможці, які посіли по два перших місця, а також є переможцями в естафетному плаванні. Це Сердюк Руслан, Коваленко Вікторія, Сушко Дар’я, Загорулько Савелій і Наумко Вероніка", — сказав він.

Читайте також: Легкоатлета з Сумщини дискваліфікували зі збірної та відсторони від участі в Олімпійських іграх

Спортсменка Вероніка Наумко займається плаванням близько семи років. 20 липня вона додала до трьох учорашніх золотих медалей ще і золото на дистанції 100 метрів на спині.

"Сьогодні у мене буде ще 100 метрів брасом і все. Стараюсь, щоб було більше перемог і хороших результатів", — говорить вона. На стометрівці брасом Вероніка виборола ще одну, п’яту, на цьому чемпіонаті золоту нагороду.

Готується до сьогоднішніх стартів і володар трьох золотих медалей учорашнього дня Савелій Загорулько. "Сьогодні я буду пливти 100 на спині і 200 кролем поза конкурсом. Сподіваюсь, що виграю", — каже він.

Сто метрів на спині Савелій подолав з золотим часом. Ще по одній золотій медалі здобули 20 липня Руслан Сердюк, Вікторія Коваленко та Дар’я Сушко.

Усього участь у дводенних змаганнях взяли сімдесят спортсменів з шести спортивних шкіл Сум. Юнаки і дівчата трьох вікових груп розіграли у підсумку двадцять комплектів медалей.

Читайте також

  • На Сумщині армрестлери й каратисти тренувалися та готувалися до чемпіонату світу.
  • На вихідних у Сумах майстер карате з Японії провів семінар.
  • У Сумах почалися змагання за літній кубок з тенісу серед спортсменів до 14 років.
  • Хокеїсти Сумщини стартували на чемпіонаті Європи з хокею на траві.
  • Сумчанки стали другими на чемпіонаті України з пляжного волейболу.
  • Сумчани здобули медалі на чемпіонаті України зі стрільби з лука.

На початок