Річкова навігація у Запоріжжі: відсьогодні додався ще один рейс

Річкова навігація у Запоріжжі: відсьогодні додався ще один рейс

Річкова навігація у Запоріжжі: відсьогодні додався ще один рейс
. Суспільне Запоріжжя

Додатковий рейс до дачних ділянок з 19 липня здійснюватиме теплохід ОМ-29. О 8-00 ранку щопонеділка відчалюватиме з річкового порту у напрямку «Радянське» та «Сади Запоріжсталі». Повернення до Запоріжжя — о 18-тій. Для пільговиків проїзд безоплатний.

Сьогодні першим додатковим рейсом скористався, зокрема, пенсіонер Анатолій Гринь.

"Сьогодні — перший день, я дізнався, що нам дали додатковий рейс. Минулого року було двічі на тиждень, а відсьогодні повернули той самий розклад, так що будемо підіймати своє господарство. Дуже радіємо ми, що дали катер".

Додатковий рейс до дачних ділянок
Суспільне Запоріжжя

Пенсіонерка Жанна Гайдіна розповідає, що раніше діставалася маршруткою: "Їздили, коли нам ще не давали катера. Дуже дорого — 20 гривень туди й назад. А потім дали щоп’ятниці. Звичайно, один раз на дачу поїхати — дуже далеко і ще ж погода погана".

Додатковий рейс запровадили саме у зв’язку з тим, що пенсіонерам важко діставатись до дачних ділянок, розповів Суспільному телефоном заступник начальника управління транспортного забезпечення Олександр Кухарєв.

"Напрямок «Сади Запоріжсталі» і «Радянське» — найбільш обмежені в транспортному забезпеченні. Пов’язане це з тим, що катер раз на тиждень ходить, а транспортна лінія для них обмежена – доволі значна відстань до проїжджої частини, де автобусний напрям. Збільшити кількість автобусів та катерів немає можливості з причин технічних, організаційних, фінансових і так далі. Тому один катер і більше, на жаль, цьогоріч не буде", – каже Олександр Кухарєв.

Додатковий рейс до дачних ділянок
Суспільне Запоріжжя

Сезон пасажирських перевезень річковою навігацією стартував 8 червня у Запоріжжі. Для пільгових категорій населення проїзд безоплатний. На те, щоб відшкодувати ці витрати, цьогоріч із міського бюджету виділили 3 мільйони гривень.

Читайте також: Житель Запоріжжя самотужки організував збір сміття у Дніпровських плавнях
На початок