СБУ заявила про викриття нападників на заступника голови АРМА

СБУ заявила про викриття нападників на заступника голови АРМА

СБУ заявила про викриття нападників на заступника голови АРМА
. Заступник голови АРМА Володимир Павленко. Фото: Facebook

Служба безпеки повідомила, що встановила і викрила осіб, відповідальних за напад на заступника голови Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) Володимира Павленка.

Про це інформує пресслужба СБУ.

За попередньою інформацією правоохоронців, до нападу на Павленка причетні троє осіб. Двоє з них є вихідцями із кримінальних кіл.

"Під час розслідування СБУ встановила, що замовники вимагали у виконавців не вбивати жертву, а налякати її через нанесення тяжких тілесних ушкоджень. Зокрема, за показаннями затриманих, спочатку від них вимагали побити і відрізати заступнику Голови АРМА вухо чи палець, а потім це “завдання” замінили на “всадити 2 кулі у руку і ногу", – йдеться у повідомленні.

У Службі безпеки розповіли, що ймовірні злочинці отримали попередню оплату за вчинення злочину. Перший транш, який їм передали замовники, сягав 20 тисяч доларів.

"Окрім грошей затримані передали виконавцю інформацію про особу потерпілого, спосіб його життя, транспортні засоби, якими він користується, адресу проживання, місце роботи, графік та маршрут руху, а також іншу персональну інформацію", – додали в СБУ.

Правоохоронці провели обшуки за місцями проживання фактичних виконавців і замовників на території Києва та Одеси. Трьом фігурантам провадження оголошені підозри за ч. 1 ст. 14Готування до злочину ч. 2 ст. 121Умисне тяжке тілесне ушкодження КК України. Вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу.

Заходи із викриття зловмисників проводили Головне управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ та Печерське Управління Нацполіції за процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури Києва.

Що відомо

  • 2 червня невідомі напали на заступника голови АРМА Володимира Павленка та кілька разів вистрілили у нього з вогнепальної зброї.
  • Через напад Павленко дістав поранення середнього ступеня тяжкості. Його шпиталізували до лікарні.
  • 4 лютого цього року в АРМА заявляли про тиск на своїх співробітників. Посадовці заявили, що робота з активами фігурантів кримінальних проваджень "зумовлює повсякчасні ризики" для органу та його працівників.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок