Під час шторму на Світязі врятували двох дітей та 17 дорослих

Під час шторму на Світязі врятували двох дітей та 17 дорослих

Під час шторму на Світязі врятували двох дітей та 17 дорослих
. Суспільне Волинь

На озері Світязь через сильні пориви вітру, до 18 м/с, трапився шторм. Відпочивальники, які у цей момент перебували на глибині, не змогли самостійно дістатися берега, – інформують волинські рятувальники.

Шквальний вітер на Світязі вирував ввечері 17 липня.

За даними Держслужби з надзвичайних ситуацій, під час шторму знадобилася допомога 19 відпочивальникам. Це люди які купалися за кількасот метрів від берега, або вийшли на озеро на катамаранах.

Серед тих хто не міг самостійно дістатися берега – двоє дітей, 10 чоловіків та сім жінок. "Дехто дістався до острова, а решта перебували посеред Світязя на плавзасобах, що через пориви вітру й високі хвилі стали некерованими", – розповів начальник групи водолазно-рятувальних робіт Олександр Кицун.

Рятувальна операція тривала майже дві години. Відпочивальників доставили на берег на моторних човнах п'ять працівників групи водолазно-рятувальних робіт. Ніхто з відпочивальників не травмувався.

Що відомо

  • На озері Світязь 9 липня врятували десятирічну дівчинку. Дитину, яка плавала на надувному кругу, вітер відніс за кілометр від берега. Батьки викликали рятувальників.
  • На території Шацької територіальної громади визначили 13 місць, де дозволено купатися, там працює 16 рятувальних постів, працівники яких стежать за відпочивальниками.
  • 21 червня під час відпочинку на озері Світязь втопилася 15-річна дівчина з Луцька, її 13-річну двоюрідну сестру врятували очевидці. Рятувального поста саме в цьому місці не було.
На початок