В Одесі судитимуть власника готелю, де внаслідок пожежі загинули дві людини

В Одесі судитимуть власника готелю, де внаслідок пожежі загинули дві людини

В Одесі судитимуть власника готелю, де внаслідок пожежі загинули дві людини
. Думська

До Приморського районного суду передали обвинувальний акт стосовно власника готелю на вулиці Посмітного, де в січні 2021 року спалахнула пожежа. Внаслідок інциденту загинули дві людини, ще троє отримали травми та опіки, підтвердили Суспільному в пресслужбі Одеської обласної прокуратури.

Правоохоронці кваліфікували дії власника Олександра Д. за ч.2 ст.270 Кримінального кодексу України, як порушення вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей. Якщо провину чоловіка доведуть, йому загрожує від 3 до 8 років ув'язнення. Підготовче засідання призначили на 28 липня.

Досудове розслідування тривало 5 місяців. Згідно з матеріалами справи, обвинувачений є підприємцем, який з 2014 до 2021 року використовував триповерховий будинок на вулиці Посмітного, 10/12 як готель на 30 кімнат, не маючи на це дозвільних документів. Сама будівля належала його дідусю, який помер, але для оформлення права власності до нотаріальної контори чоловік не звертався.

В Одесі судитимуть власника готелю, де внаслідок пожежі загинуло дві людини
Пожежа в готелі на Посмітного, де загинули дві людини. Думська

17 січня в одній з кімнат на другому поверсі сталася пожежа. Причина – займання кондиціонера, яке перекинулося на сусіднє приміщення. Оскільки там не було відповідних засобів гасіння, вогонь швидко розповсюдився будівлею. На додачу в коридорах, на шляху евакуації, не було демонтоване горюче облицювання, а мешканці готелю через відсутність пожежної системи вчасно не були сповіщені про займання.

Згодом в першій кімнаті, де сталася пожежа, знайшли "ознаки аварійної роботи електропровідника, що було характерним для короткого замикання", зазначили в судовому реєстрі. Внаслідок займання загинули дві людини, ще троє травмувалися та отримали опіки. Третій поверх та дах готелю вигорів вщент.

21 січня чоловіку повідомили про підозру та відправили під цілодобовий домашній арешт, де він перебуває й досі. В червні суд скасував арешт на будівлю та земельну ділянку, а 5 липня правоохоронці передали обвинувальний акт до Приморського суду. Справу слухатиме суддя Анжеліка Русева.

Читайте також

  • В Одесі спалахнув готель: одна людина загинула, вогонь охопив 2 тис. кв.м
  • Пожежа в готелі Одеси: Труханов назвав хостели "притонами" та анонсував перевірки
  • Пожежа в одеському готелі: справу розслідує поліція

Читайте нас у Telegram: головні новини Одеси та області

На початок