Як запобігти сонячному або тепловому удару у тварин. СУСПІЛЬНЕ | ВІДЕОНОВИНИ

Як запобігти сонячному або тепловому удару у тварин. СУСПІЛЬНЕ | ВІДЕОНОВИНИ

Як запобігти сонячному або тепловому удару у тварин. СУСПІЛЬНЕ | ВІДЕОНОВИНИ
. ГУ Національної поліції Львівщини

Під час спеки страждають не лише люди, але й домашні улюбленці. Зокрема, у собак внаслідок перегріву можуть спостерігатись тяжке дихання, відсутність реакції, кволість та навіть кома.

За словами лікарки ветеринарної клініки Людмили Підоріч, у першу чергу допомогти тваринам під час спеки має велика кількість води та прохолода.

Серед інших порід собак особливо внаслідок спеки страждають французькі бульдоги, що обумовлено їхньою анатомією.

"У спеку він багато п’є і може витягуватися у повний зріст, зазвичай, у таких прохолодних місцях, під стіною чи на листі десь. Я завжди беру з собою воду, у нас є спеціальний рушничок, я замочую перед прогулянкою його у холодній воді і він тримає температуру близько півтори-дві години", – розповіла власниця французького бульдога Анна Ткаченко.

За словами ветеринарки, також у зоні ризику перебувають й інші собаки.

"Це називається брахіцефалічні породи. Вони входять у групу ризику, в таку жарку погоду ми повинні їх оберігати. Це пекінеси, французькі бульдоги, мопси, англійські та американські бульдоги. Загалом – це всі собаки, у яких плеската морда", – пояснила Людмила Підоріч.

Анна Ткаченко додала, що перед дальніми поїздками зазвичай дає свому собаці спеціальні препарати, завдяки яким він поводиться у машині стриманіше.

Профілактика сонячних чи теплових ударів у тварин має бути наступною: слід гуляти рано вранці, або пізно ввечері, коли температура ще не піднялась або вже спала, підтримувати комфортну температуру в помешканні та давати тварині більше пити.

Також слід поливати тварину водою, охолоджувати її, і поспішати до ветеринара. Допомагати у такий спосіб можна і вуличним собакам. Або ж попереджувати їхні теплові чи сонячні удари: за можливості наливати тваринам воду та регулярно її міняти на прохолодну.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок