На Запоріжжі щеплюватимуть освітян та відкриють ще один центр масової вакцинації

На Запоріжжі щеплюватимуть освітян та відкриють ще один центр масової вакцинації

На Запоріжжі щеплюватимуть освітян та відкриють ще один центр масової вакцинації
.

Масова вакцинація освітян від Ковід-19 розпочнеться у Запорізькій області найближчим часом.

Про це сьогодні повідомив голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух.

За його словами, одночасно продовжать щеплювати медичних працівників. Понад 70% із них уже це зробили. До початку сезону захворювань вакцинацію медиків планують завершити, сказав Олександр Старух.

"За середнім віком освітяни потрапляють до зони ризику, особливо у вищій школі. Нові штами, які зараз починають поширюватися, вони дуже серйозно зачіпають і молодь. Але страждати будуть люди старшого віку. Ми взяли собі за план із червня, щоб у нас щотижня на 15% зростала кількість вакцинованих", - каже Старух.

Також голова облдержадміністрації анонсував відкриття ще одного центру масової вакцинації у Запоріжжі. Він буде розташований у торговому центрі "City Mall".

Читайте також: Центри масової вакцинації. Як це працює

17-18 липня у центрах масової вакцинації Запорізької області вперше щеплюватимуть вакциною Pfizer. Про це повідомив директор обласного Центру контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України Роман Терехов. Загалом, у 9-ти центрах регіону у суботу-неділю можна буде вакцинуватися від COVID-19 Pfizer та CoronaVak.

Читайте також: Щепитися треба, але маски не скасовуються, - запорізька експертка про особливості вакцинації

Що відомо

  • Протягом минулої доби проведено 3492 щеплень, в т.ч. 1932 – повторно (закінчили вакцинацію). Всього з початку вакцинальної кампанії щеплено 79 725 мешканців області, в т.ч. 36 578 охоплено одним щепленням з них, закінчили вакцинацію (отримали 2 щеплення) – 43 147 людей.
  • 24 червня у обласному центрі відкрили 5 центрів масової вакцинації проти COVID-19 у медичних закладах (згодом стало відомо про ще один - в Обласному центрі молоді). Всі вони працюють у вихідні і приймають тих, хто раніше зареєструвався в електронній черзі. 3 липня перший центр масової вакцинації відкрився у Мелітополі.
На початок