У роковини розcтрілів на Майдані у Зеленського зібралися "наводити мости" з ОРДЛО

У роковини розcтрілів на Майдані у Зеленського зібралися "наводити мости" з ОРДЛО

У роковини розcтрілів на Майдані у Зеленського зібралися "наводити мости" з ОРДЛО
.

Радник секретаря Ради нацбезпеки і оборони Сергій Сивохо заявив, що 19 лютого стартує Національна платформа примирення і єдності, яка розпочне мирний діалог по обидві сторони лінії зіткнення на Донбасі.

Про це він повідомив у Facebook.

"Будь-який мирний процес починається з діалогу. Ми допоможемо людям по обидва боки лінії зіткнення слухати і чути. Вже багато зроблено. Але ще більше роботи попереду", — написав Сивохо.

"19 лютого — старт Національної платформи примирення і єдності. Наше завдання — "наводити мости". Менше слів — більше справ", — додав радник серктаря РНБО.

Суспільне звернулося до пресслужби РНБО щодо подробиць роботи платформи примирення, але там відповіли, що Сивохо є позаштатним радником, його контактів не мають і також їм нічого не відомо про подібну діяльність.

У команді Сивохо Суспільному розповіли, що платформу створено у рамках виконання завдань президента щодо розробки нової дієвої політики гуманітарної реінтеграції Донбасу.

"Платформа — це не організація чи фонд! Платформа — центр, що об’єднує урядові ініціативи та громадський сектор навколо ідеї припинення війни і відбудови Донбасу та України", — йдеться у повідомленні.

У Сивохо зазначили, що метою діяльності платформи є налагодження діалогу між громадянами України, яких розділила війна, подолання наслідків війни та створення передумов для встановлення стійкого миру і відбудови мирного життя.

Також у радника РНБО додали, що дизайн платформи та визначення її завдань здійснювалися протягом останніх 4 місяців командою експертів з комунікацій, психологів, конфліктологів, професійних медіаторів і вона отримала схвальні відгуки від представників профільних міжнародних неурядових організацій.

Що відомо:

  • Восени 2019 року українського шоумена і гумориста Сергія Сивохо призначили на посаду радника секретаря Ради нацбезпеки і оборони України.
  • За словами самого Сивохо, він буде займатися питаннями реінтеграції та відновлення Донбасу.
На початок