ЄС презентував план боротьби зі змінами клімату

ЄС презентував план боротьби зі змінами клімату

ЄС презентував план боротьби зі змінами клімату
. Ілюстративне фото, Unsplash

ЄС презентував програму боротьби зі змінами клімату, яка допоможе союзу стати "вуглецево нейтральним" до 2055 року.

Про це на пресконференції повідомила очільниця Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

"Діючи зараз, ми можемо зробити все по-іншому і вибрати краще, здорове і процвітаюче майбутнє", – заявила дер Ляєн.

Оприлюднені плани отримали назву "Готові до 55", що відсилає до планів ЄС скоротити викиди вуглецю до рівня 55% від показників 1990 року, та включають наступні положення:

  • Більш жорсткі обмеження викидів для автомобілів та повну заборону продажу нових бензинових та дизельних автомобілів до 2035 року;
  • Податок на авіаційне паливо та 10-річна податкова відпустка для низьковуглецевих альтернатив;
  • Так званий тариф на прикордонний вуглець, який вимагатиме від виробників за межами ЄС платити більше за імпорт таких матеріалів, як сталь та бетон;
  • Розширення сектору відновлюваної енергетики;
  • Додаткове фінансування програм підвищення енергоефективності, яке має компенсувати зростаючі ціни на транспорт та житлово-комунальні послуги.

Представники Європейської комісії підкреслили, що на озвучені плани ще чекають "довгі місяці дискусій", адже кожне із запропонованих положень вимагає затвердження урядами усіх 27-ми членів ЄС.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок