В Україні вже понад 60 громад отримали фінансування на розвиток ЦНАПів — Мінцифра

В Україні вже понад 60 громад отримали фінансування на розвиток ЦНАПів — Мінцифра

В Україні вже понад 60 громад отримали фінансування на розвиток ЦНАПів — Мінцифра
. УНІАН

В Україні перші 66 громад отримали 28,5 млн гривень фінансування на розвиток мережі центрів надання адміністративних послуг.

Про це 13 липня повідомила пресслужба Міністерства цифрової трансформації у Telegram-каналі.

"Триває фінансування розвитку мережі ЦНАП за рахунок державної субвенції. Раніше Мінцифра розподілила виділення коштів для 165 громад. І вже за липень Державна казначейська служба України перерахувала першу частину коштів субвенції", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 66 громад отримали 28,5 млн грн. З них 43 громади отримали 16,8 млн грн — всю суму, передбачену для них у розпорядженні Кабміну.

Читайте також: На Полтавщині за гроші з держбюджету облаштують ЦНАПи у чотирьох громадах

"Інші громади отримуватимуть виплати в наступні місяці, з огляду на їх пропозиції та прогрес у тендерних процедурах", — додали у міністерстві.

Також повідомляється, що перелік всіх громад, які отримають державні кошти, можна переглянути на дашборді.

Що відомо

  • 24 березня Кабмін затвердив порядок надання 231 млн грн субвенції місцевим бюджетам на розвиток ЦНАПів.
  • У Державному бюджеті на 2021 рік передбачено 231 млн грн на підтримку і створення Центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП) в українських громадах.
  • 17 лютого Кабінет міністрів ухвалив рішення про розширення переліку адміністративних послуг, які надаються через Центри надання адмінпослуг. Відтепер українцям можна буде звертатися до ЦНАПів для оформлення пільг та соціальної допомоги.
  • 3 лютого уряд на засіданні ухвалив рішення про створення в Україні національної вебплатформи центрів надання адміністративних послуг. Постанова передбачає створення і функціонування національної вебплатформи центрів надання адміністративних послуг, яка матиме посилання на відомості Реєстру адміністративних послуг, що містяться на порталі послуг "Дія".

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок