В окупованому Криму арештували затриманих ФСБ українських рибалок

В окупованому Криму арештували затриманих ФСБ українських рибалок

В окупованому Криму арештували затриманих ФСБ українських рибалок
.

Підконтрольний Росії міський суд Керчі арештував на 10 діб чотирьох українських рибалок, які були затримані російською ФСБ 15 лютого в Азовському морі. Про це повідомляють російські державні ЗМІ з посиланням на пресслужбу ФСБ.

Російські силовики стверджують, що українські рибалки “зізналися у браконьєрстві”. Їх звинуватили в адміністративному правопорушенні за статтею “Непокора законному розпорядженню або вимозі співробітника органів ФСБ”.

Крім того, російські силовики порушили адміністративну справу за звинуваченням рибалок у браконьєрстві.

Що відомо:

  • 15 лютого прикордонники російської ФСБ затримали судно з чотирма українцями на борту в Азовському морі. Цю інформацію Суспільному підтвердив речник Держприкордонслужби України Андрій Демченко.
  • Російські силовики оприлюднили відео допиту капітана затриманого судна, на якому чоловік "зізнається" у браконьєрстві. Судно вийшло в море із Запорізької області.
  • Народний депутат України від партії "Слуга народу" Павло Мельник назвав імена рибалок, затриманих 15 лютого в Азовському морі: Сергій Гога, Олексій Іванов, Василь Тюркеджі і Максим Терехов. Всі вони – жителі села Райнівка Приморського району Запорізької області.
  • Прокуратура АР Крим 15 лютого розпочала кримінальне провадження за статтями 146 та 278 КК України за фактом незаконного захоплення "співробітниками прикордонного управління ФСБ Росії" українського судна з чотирма особами на борту.
На початок