Стало відомо, у якій справі у Харкові затримали Ширяєва

Стало відомо, у якій справі у Харкові затримали Ширяєва

Стало відомо, у якій справі у Харкові затримали Ширяєва
. mediaport.ua | Олег Ширяев/Facebook

Олегу Ширяєву повторно обиратимуть запобіжний захід у справі про рейдерське захоплення елеватора в Занках Зміївського району у 2018 році.

Про це Суспільному повідомив речник прокуратури Харківщини Дмитро Чубенко.

За його словами, підозрюваний у справі не прибував за викликом слідчого для ознайомлення з матеріалами справи та розшукувався.

"Затриманий працівниками слідчого управління поліції у справі про рейдерське захоплення елеватора у Занках у 2018 році. Ще у 2018 році йому було оголошено підозру за ч. 1 ст. 294, ч. 3 ст. 206-2, ч. 2 ст. 347. Підозрюваний не прибував на виклик слідчого для ознайомлення з матеріалами кримінальної справи та був оголошений у розшук та затриманий за клопотанням про примусовий привід для обрання запобіжного заходу", — повідомив Чубенко.

Ширяєв перебуває в ізоляторі тимчасового тримання, повідомляє поліція Харківщини.

За словами Чубенка, 6 липня запобіжний захід підозрюваному переглядатиме суддя Київського райсуду Харкова Геннадій Зуб. Прокуратура наполягає на триманні під вартою.

Що відомо

  • Олег Ширяєв є колишнім командиром роти поліції "Східний корпус" та екскерівником однойменної громадської організації. Колишній соратник представників Азову та "Нацкорпусу", Ширяєв відійшов від діяльності цього руху та у 2020 році приєднався до "Опозиційної платформи — За життя". Він став координатором заснованої нардепом Іллею Кивою громадської організації ОПЗЖ "Патріоти — За життя".
  • У 2018 році Олег Ширяєв перебував під вартою у справі за двома епізодами: нападі на будинок у Краснокутську разом з представниками "Азову" та організації захоплення елеватора у Занках на Зміївщині. За кілька місяців Ширяєва звільнили під заставу у розмірі понад 1 млн грн.
  • 30 червня 2021 року у Харкові стріляли у 31-річного Артема Мошенського, близького до Азовського руху та "Національного корпусу". В "Нацкорпусі" пов'язували напад з Олегом Ширяєвим. Сам він заявив про непричетність до цього злочину. У поліції розслідують стрілянину як замах на вбивство.
На початок