Запобіжний захід патрульному, який відкрив стрільбу у Харкові, обиратиме суд у Полтаві

Запобіжний захід патрульному, який відкрив стрільбу у Харкові, обиратиме суд у Полтаві

Запобіжний захід патрульному, який відкрив стрільбу у Харкові, обиратиме суд у Полтаві
.

Октябрський районний суд Полтави сьогодні обиратиме запобіжний захід 27-річному патрульному поліції Харківщини, якого затримали після учорашньої стрільби.

Засідання призначене на 14:00, підтвердив Суспільному адвокат патрульного Євгеній Мельниченко. Чого захист проситиме на засіданні, він не уточнив — узгоджує позицію з клієнтом.

За словами Мельниченка, 13 лютого під час спроби зупинити автомобіль, який тікав від поліції, патрульний отримав травму ноги.

Оновлення. 13:40 Як повідомили у прокуратурі Харківської області, командиру роти поліції, старшому лейтенанту оголосили про підозру за ч. 3 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).

Речник прокуратури Дмитро Чубенко поки не уточнює, що клопотатиме обвинувачення. Вчора повідомлялося, що прокуратура також проситиме відсторонення поліцейського на час розслідування.

Як відомо:

  • В ніч на 13 лютого екіпаж патрульної поліції переслідував автомобіль Subaru, водій якого, за інформацією очевидців, сів за кермо п'яним. Патрульні вимагали зупинитися водія, той вимогу не виконав, почалося переслідування. Старший лейтенант поліції тричі вистрілив в автомобіль утікачів. Він розповів, що Subaru його збив. Машина зникла.
  • Вранці стало відомо, що до 25 лікарні Харкова доставили чоловіка із вогнепальними пораненнями грудної клітини і черевної порожнини — пасажира Subaru. Його прооперували, медики називають стан тяжким.
  • Територіальне управління ДБР у Полтаві відкрило провадження за фактом перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу (ч. 3 ст. 365 КК України). Поліція у свою чергу — за ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу України — погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу. Патрульна поліція розпочала службове розслідування.

Автор: Олександра Новосел, Маргарита Дежкіна

На початок