Група депутатів Запорізької міськради подала колективну заяву проти рішення міського голови

Група депутатів Запорізької міськради подала колективну заяву проти рішення міського голови

Група депутатів Запорізької міськради подала колективну заяву проти рішення міського голови
. Фото: Суспільне Запоріжжя

Група депутатів Запорізької міської ради від політичної сили "Слуга народу" подала колективну заяву до обласної прокуратури та Національної поліції в Запорізькій області щодо скасування розпорядження Запорізького міського голови та відновлення Анатолія Куртєва на посаді секретаря міської ради через суд.

Про це заявила очільниця фракції Регіна Харченко сьогодні, 30 червня після того, як міський голова Володимир Буряк закрив сесію через не набрання кворуму.

Депутатка Запорізької міської ради Регіна Харченко повідомила, що у діях міського голови частина депутатів вбачає ознаки кримінального правопорушення, котрі підпадають під статтю 172 Кримінального кодексу України, а саме «Незаконне звільнення особи з особистих мотивів».

"Зверніть увагу, що звільнення відбулось саме 25 числа. У п'ятницю. З метою зірвати цю сесію. Міський голова про це достеменно повідомив. З порушенням Закону про місцеве самоврядування, з порушенням строків спеціальної перевірки, одноособово міський голова звільняє секретаря. Ми не будемо залишати своїх", — підкреслила чиновниця.

Анатолій Куртєв, колишній секретар Запорізької міської ради з рішенням про своє звільнення також не погоджується, вважаючи його незаконним."Дії міського голови протиправні. Я звертаюся до міського голови. Кажу вам, Володимире Вікторовичу, рідний наш мер, перестаньте робити протиправні дії. Почніть працювати на благо нашого міста", — висловився екссекретар.

Нагадаємо, 25 червня міський голова Запоріжжя Володимир Буряк підписав розпорядження про звільнення Анатолія Куртєва з посади секретаря міської ради. За словами міського голови, секретар міськради не пройшов перевірку в НАЗК. Зокрема під час перевірки було виявлено, що він порушив Закон України "Про запобігання корупції" та подав неправдиві відомості в е-декларації.

Сьогодні під час свого виступу перед депутатами Володимир Буряк зазначив, що рішення це не є політичним та місце секретаря Запорізької міської ради зберігається за представником від партії "Слуга народу".

На початок