Справа Бурдейного: в ДБР повідомили про відсторонення, на Волинській митниці це заперечують

Справа Бурдейного: в ДБР повідомили про відсторонення, на Волинській митниці це заперечують

Справа Бурдейного: в ДБР повідомили про відсторонення, на Волинській митниці це заперечують
. ДБР

Під час пресконференції про підсумки роботи у Луцьку директор управління ДБР у Львові Руслан Ляшко повідомив, що раніше затриманий начальник митного посту Михайло Бурдейний відсторонений від роботи.

На митниці цю інформацію заперечують.

Що трапилося

На початку червня слідчі Держбюро розслідувань провели обшуки в автомобілі Михайла Бурдейного. У офіційному повідомленні його називають начальником одного із митних постів Волині. В багажнику авто посадовця виявили 704,3 тисячі доларів США.

Обшуки провели на стаціонарному посту "Київ – Чоп" у Рівненській області. Після затримання Бурдейного у відомстві розповіли, що "викрили масштабні зловживання службовими особами Волинської митниці". Зі слів слідчих, посадовець систематично збирав та акумулював у себе отримані гроші, частину яких розподіляв між іншими правоохоронними структурами.

У ГУ ДБР відкрили кримінальне провадження за фактом незаконного збагачення начальника митного посту.

"Відсторонений від посади", – ДБР

Розслідування у цій справі ще триває. Директор управління ДБР у Львові розповів, що посадовець на час слідства відсторонений від посади. "Він відсторонений не слідчими, а самою митницею, яка проводить службове розслідування за цим фактом. Він раніше був відсторонений у зв’язку із санкціями РНБО", – сказав Руслан Ляшко.

У ДБР додали: на момент затримання Михайло Бурдейний був знову поновлений на посаді начальника митного поста. "У зв’язку із цим фактом слідчий скерував постанову про проведення службового розслідування відносно цієї особи. І сама митниця його відсторонила", – каже керівник ДБР у Львові.

Під час пресконференції Руслан Ляшко також повідомив, що наразі слідчі розслідують ще понад 20 кримінальних проваджень щодо працівників Волинської митниці.

"Бурдейний пішов у відпустку", – речник Волинської митниці

Як повідомив у телефонному коментарі Суспільному речник Волинської митниці Віталій Лопошук, Бурдейний офіційно продовжує працювати у структурі.

"Він у відпустці, не відсторонений. Поки ДБР нам не надало матеріали провадження. Ми навіть не знаємо, у якому статусі є зараз це провадження. Вони нам інформації ніякої не надали", – сказав речник.

Віталій Лопошук також додав: Михайло Бурдейний нині обіймає посаду начальника відділу митного оформлення № 2 МП "Ягодин".

Щодо інших двох десятків працівників Волинської митниці, справи яких ДБР нині розслідує, то вони теж продовжують працювати і від роботи на час слідства не відсторонені, – сказав речник Волинської митниці.

Суспільне Волині готове озвучити позицію Михайла Бурдейного чи його представника, якщо вони виявлять таке бажання та вийдуть на зв'язок із редакцією.

Нагадаємо, на початку квітня в Україні в межах боротьби з корупцією від виконання посадових обов'язків відсторонили понад 100 співробітників митниці, в тому числі 17 керівників митниць і митних постів. Серед відсторонених тоді працівників було 23 митники з Волині.

На початок