Вперше в Україні: у Черкасах виплатили компенсацію родині померлого від коронавірусу лікаря

Вперше в Україні: у Черкасах виплатили компенсацію родині померлого від коронавірусу лікаря

Вперше в Україні: у Черкасах виплатили компенсацію родині померлого від коронавірусу лікаря
. Суспільне: Черкаси

У Черкасах виплатили грошову компенсацію родині померлого від коронавірусу лікаря. Про це у коментарі Суспільному повідомив син померлого Ігор Гайда.

За словами адвоката дружини покійного лікаря Валерія Макеєва, таку компенсацію здійснили вперше в Україні.

Майже рік Ігор Гайда доводив у судах і спецкомісіях, що його батько помер від COVID-19:

"Аби довести, що батько інфікувався на роботі, знадобилося 10 місяців комісій, перевірок та судових засідань", – зауважив Ігор.

За його словами, гроші на картку матері надійшли днями, однак лише сьогодні вони зрозуміли, що це компенсація: "На картку мама отримали меншу суму, ніж зазначали попередньо. Це сума, про яку йшлося під час першого засідання".

Ці гроші сприйнялися, як зарплата, зауважив Ігор Гайда:

"Бо жодна сума не замінить мені батька. Ми на це витратили рік часу, п'ять тонн нервів і це ще не все. Всередині фонду відбуваються якісь дії",– розповів він.

Гроші родина планує витратити на розрахунок з боргами та оплату пам'ятника.

Читайте також: Рятував людей, а сам помер від коронавірусу. Олег Гайда. СУСПІЛЬНЕ | ЛЮДИ

За словами адвоката дружини померлого лікаря Валерія Макеєва, цей випадок став прецедентним, у майбутньому при вирішенні аналогічних чи подібних справ це рішення буде обов'язковим або переконливим для суду.

Що відомо

  • Коронавірусом Олег Гайда захворів в червні цього року. Помер 30 червня від ускладнень коронавірусної хвороби, про це повідомив директор департаменту охорони здоров'я та медичних послуг Всеволод Кульчиковський у коментарі Суспільному.
  • Відповідно до постанови Кабміну, його рідним мали виплатити грошову компенсацію. Це оскаржувало Управління фонду соціального страхування у Черкаській області.
  • Перше судове засідання у справі смерті від коронавірусу лікаря Олега Гайди відбулося у Соснівському райсуді Черкас. Позов до суду подав Фонд соцстрахування в області. За зачиненими дверима справу розглядали пів години.
  • На черговому засіданні суд ухвалив рішення про виплату компенсації родині померлого від коронавірусу лікарю. Фонд соцстрахування вимагав скасувати акт повторного спеціального розслідування смерті Олега Гайди, однак його відхилили.

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

На початок