Офіс президента проведе нараду щодо українців, які опинилися під санкціями США – Данілов

Офіс президента проведе нараду щодо українців, які опинилися під санкціями США – Данілов

Ексклюзивно
Офіс президента проведе нараду щодо українців, які опинилися під санкціями США – Данілов
.

Офіс президента планує провести 24 червня закриту нараду, на якій обговорюватимуться підстави включення громадян України до санкційних списків Сполучених Штатів Америки.

Про це у коментарі Суспільному повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов. Як зазначив посадовець, нарада проводитиметься на виконання протокольного доручення, яке було визначене на засіданні РНБО.

"Те, що стосується громадян України в кількості 134 осіб, які знаходяться сьогодні під санкціями Сполучених Штатів Америки", – розповів він.

За словами Данілова, учасники наради, серед яких буде й президент Володимир Зеленський, планують обговорити, на яких підставах Міністерство фінансів та Державний департамент США запровадили санкції проти українських громадян.

"Нам треба розуміти, на підставі чого це відбувалося, що їм закидають, і ми по кожному окремому громадянину маємо розібратись для того, щоб приймати свої відповідні рішення з цього приводу", – пояснив секретар.

Він додав, що жоден із фігурантів санкційних списків не звертався з цього приводу до РНБО.

"До нас жодна людина з цього приводу не зверталася. Ми працюємо тільки з офіційними документами, які є підставою для впровадження тих чи інших речей. У нас немає емоцій. Ми працюємо лише згідно із законом", – зауважив посадовець.

Відповідно до слів Данілова, причиною для включення у санкційні списки принаймні частини українців стало їхнє ймовірне втручання у президентські вибори в США у 2020 році.

"Нам треба чітко розуміти, що якщо громадяни нашої країни роблять якісь непотрібні речі, надалі вони дуже дорого обходяться для нашої країни. Це стосується виборів у Сполучених Штатах Америки, коли, на жаль, наші громадяни почали у них втручатись", – наголосив секретар.

Що відомо

  • 4 червня Рада національної безпеки і оборони провела засідання, на якому обговорила вісім питань.
  • Зокрема, під час засідання президент Володимир Зеленський доручив перевірити списки громадян України, які опинилися під персональними санкціями США.
  • За словами Данілов, нині у санкційних списках Мінфіну США перебувають 130 українців. Нині Міністерство внутрішніх справ перевіряє, коли та на яких підставах вони стали громадянами України.
  • Крім того, ще чотири українці перебувають під санкціями Державного департаменту США. Таким чином, загалом під американськими санкціями опинились 134 українці.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок