У Харкові перенесли позачергову сесію міськради

У Харкові перенесли позачергову сесію міськради

У Харкові перенесли позачергову сесію міськради
. Суспільне Харків

Позачергову сесію Харківської міської ради, заплановану на 23 червня, перенесли на тиждень.

Відповідне розпорядження 22 червня підписав секретар міської ради Ігор Терехов, повідомила пресслужба міськради.

"Скликати 5 позачергову сесію Харківської міської ради 8 скликання 30 червня 2021 року о 14.00 у сесійній залі міської ради", — йдеться у розпорядженні.

Чому сесію перенесли, кореспонденти питали у директора Департаменту у справах інформації та зв’язків з громадськістю Юрія Сидоренка та заступниці директора Ольги Мірошниченко. На питання Суспільного вони не відповіли.

Депутат міськради Дмитро Булах припустив, що сесію перенесли через те, що депутати різних фракцій підготували альтернативний міській владі проєкт щодо зниження ставок орендної плати на землю, "якій мав шанси бути прийнятим".

Секретар міськради Ігор Терехов на телефонний дзвінок Суспільного щодо цього не відповів.

Що відомо

  • На позачерговій сесії 23 червня депутати мали розглянути зміни до Положення про порядок визначення розмірів орендної плати при укладанні договорів оренди землі у Харкові. Як пояснив Суспільному директор Департаменту територіального контролю та земельних відносин Олексій Калина, планується знизити ставки орендної плати для багатьох видів використання земельних ділянок — зокрема, складських приміщень, офісних будівель, закладів громадського харчування. Щоб нові ставки набули чинності, рішення мають ухвалити до 1 липня.
На початок