Харківському пітону-втікачу дали ім'я та шукають дім

Харківському пітону-втікачу дали ім'я та шукають дім

Харківському пітону-втікачу дали ім'я та шукають дім
. Суспільне Харків

Змію, яку патрульні витягли з квартири багатоповерхівки у Харкові, назвали Артем — на честь ветеринара контактного зоопарку, куди тимчасово помістили плазуна. До закладу вже зателефонував ймовірний власник змії, але віддати її обіцяють за наявності підтвердження.

За добу, поки змія перебуває у контактному зоопарку, тварина покусала кількох працівників, розповів керуючий Станіслав Кішинський.

"Це королівський пітон, за забарвленням схожий. Їсть, п'є, кусається. Ми його лишати не будемо, він агресивний. У нас усі тварини ручні з дитинства", — сказав Кішинський.

Він також не виключає, що це може бути удав. Як плазуна знайшли під диваном, розповів власник квартири Артем Карапетов.

"Почули шурхіт. Думали — миша. Відсуваю ліжко, дивлюся, а там — змія. Ми пішли у тамбур, я подзвонив сусідці, кажу: "Може, це ваш?". Вона, налякана, каже: "У нас змій немає", — сказав Карапетов.

Рукавицями й палкою змію з-під дивану витягли патрульні. Вони помістили тварину у відро, накрили тазом та п'ятилітровою баклажкою води.

"Я був на балконі, на відстані. Один із поліцейських, був тут. Він взяв палицю і почав її ловити. Пітон почав шипіти, кусати його за палицю", — каже Артем Карапетов.

Везти змію о першій ночі було нікуди, каже Артем, вдома залишати її не хотілося.

"Спочатку був варіант залишити його тут, але я не дуже хотів цього. Телефонували ветзакладам — вони казали, що не працюють, бо вже перша ночі, що немає спеціалістів. Тому поліцейські сказали, що візьмуть змію до себе і вранці спробують відвезти до спецзакладу", — каже Артем.

На думку Артема, змія могла заповзти через балкон, хоча квартира на дев'ятому поверсі. Чоловік розвісив оголошення у під'їзді, але поки ніхто не телефонував.

З контактного зоопарку змію планують передати до іншого зоопарку, якщо не знайдуть власника. Чоловік, який назвався власником, вже телефонував. Віддати йому тварину погодяться лише за наявності документів, сказав Кішинський. Якщо власника знайдуть і доведуть, що за твариною не доглядали, йому загрожуватиме штраф.

Що відомо

  • Змію під ліжком патрульні дістали з квартири 21 червня — поліцію викликала схвильована мешканка квартири

На початок