Зеленський про зустріч Байдена і Путіна: Домовленості про Україну без України між РФ та США не буде

Зеленський про зустріч Байдена і Путіна: Домовленості про Україну без України між РФ та США не буде

Зеленський про зустріч Байдена і Путіна: Домовленості про Україну без України між РФ та США не буде
. УНІАН

Президент Володимир Зеленський вважає, що під час зустрічі президенти США та Росії не зможуть ухвалити конкретних рішень щодо України без України.

Про це він сказав в інтерв'ю іноземним інформаційним агентствам, передає Офіс президента.

"Щодо класичного вислову "Не вирішуйте за Україну без України" – я вважаю, що це дуже справедливо. Але це повністю не працює. Як би не прагнули ті чи інші чиновники в Україні, ЄС, ті чи інші глави держав. Гостре питання Донбасу – і вони будуть про це говорити. Вважаю, що страшного в цьому нічого немає. Але вирішувати за Україну – це неможливо. Впевнений, що це нереально. Ми не запрошені на цю зустріч, тому, я вважаю, і не буде саме того конкретного результату", – сказав Зеленський.

Читайте також: Без підписання документів та спільних заяв. Чого очікувати від зустрічі Байдена і Путіна в Женеві

Він зазначив, що "краще за українців ніхто не знає росіян" та, що "домовленості про Україну без України між РФ та США не буде". Окрім цього Зеленський розповів, що хотів зустрітися з Байденом до саміту президентів РФ та США, проте вдалося поговорити лише телефоном.

"В нас з Президентом США нещодавно була телефонна розмова. Вона була не взагалі про геополітику – там якраз була конкретика. Якщо можна, то вона залишиться між нами. Вважаю, що дуже правильно зробив, що була така розмова. Але це гірше, ніж зустріч", – додав він.

Що відомо

  • 13 квітня президент США Джозеф Байден у телефонній розмові з президентом Росії Володимиром Путіним запропонував провести зустріч на нейтральній території. Згодом Фінляндія і Чехія завили, що готові організувати зустріч Байдена з Путіним.
  • Двостороння зустріч президентів США та РФ Джозефа Байдена та Володимира Путіна відбудеться 16 червня у швейцарському місті Женева.
  • Президент США Джозеф Байден відмовився від спільної пресконференції з російським колегою Володимиром Путіним після зустрічі у Женеві. Він пояснив це тим, що його зустріч з російським лідером Володимиром Путіним, яка відбудеться у Женеві 16 червня, не є змаганням пресконференцій.
  • ЗМІ повідомили, що під час зустрічі у Женеві президент США Джозеф Байден може передати Путіну "жорсткий сигнал".
  • За даними ЗМІ, після зміни керівництва НАК "Нафтогаз" адміністрація президента США Джозефа Байдена відмовилася від планів запросити Володимира Зеленського до Вашингтону перед зустріччю Байдена та Путіна.
  • 7 червня президент України Володимир Зеленський провів розмову з президентом США Джозефом Байденом. Байден запросив українського лідера до Штатів цього літа.
  • До участі у російській делегації під час запланованої у Швейцарії зустрічі запросили заступника глави Адміністрації президента Росії Дмитра Козака – учасника тристоронньої контактної групи (ТКГ) з питань Донбасу.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок