Новий рекорд. Жінка з ПАР народила відразу десятьох дітей

Новий рекорд. Жінка з ПАР народила відразу десятьох дітей

Новий рекорд. Жінка з ПАР народила відразу десятьох дітей
. African News Agency

Ґосіаме Тамара Сітгол — 37-річна мешканка південноафриканській провінції Гаутенг, виносила і народила відразу десять дітей: сім хлопчиків і трьох дівчаток. Під час вагітності на УЗД було видно тільки вісьмох.

Як пише газета Pretoria News, жінка народила 7 червня. Тоді вона перебувала на 29-му тижні вагітності. Діти з'явилися на світ шляхом кесаревого розтину. Про будь-які проблеми зі здоров'ям новонароджених або матері не повідомляється. Немовлята наступні кілька місяців проведуть в інкубаторі для спостереження, оскільки вони народилися недоношеними.

“Я не міг в це повірити. Відчув себе мов богом обране дитя. Мене благословили на таке щастя, тоді як багато інших людей досі не мають дітей”, – сказав чоловік Ґосіаме Тебоно Тсотетсі.

Ця вагітність — не перша у Сітоле. Вона вже виховує шестирічних близнюків. Народивши відразу десять дітей, африканка стала світовою рекордсменкою Гіннеса.

Професорка Діні Мавела припустила, що Ґосіаме могла вдатися до гормональних препаратів чи інших форм лікування безпліддя. Водночас вона не відкидала варіант природного зачаття.

“Ситуація вкрай унікальна. Не знаю, як часто таке трапляється. Така вагітність несе дуже багато ризиків. Наприклад, оскільки в утробі для всіх дітей місця недостатньо, вони можуть вирости малими”, – зазначила професорка.

Попередній рекорд минулого місяця встановила Халіма Сіссе — 25-річна мешканка Малі. Вона народила відразу дев'ять дітей: п'ять дівчаток і чотирьох хлопчиків.

До неї рекорд належав американці Наталі Сулеман, яка у 2009 році стала мамою вісьмох дітей.

Що відомо

  • Мама-героїня зі Славути народила 16 дитину. Дівчинка народилась 31 серпня, вагою 4 кілограми 400 грамів.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок