Через неякісний ремонт даху у квартирі жительки запорізької багатоповерхівки постійні підтоплення

Через неякісний ремонт даху у квартирі жительки запорізької багатоповерхівки постійні підтоплення

Через неякісний ремонт даху у квартирі жительки запорізької багатоповерхівки постійні підтоплення
.

Жителі будинку № 37 на вулиці Козачій у Запоріжжі скаржаться, що їхня керуюча компанія “Місто для людей” зробила неякісний ремонт даху, через що після дощів розпочалася руйнація. Кажуть, проблема існує з 2017 року.

Будинок № 37 — один із найстаріших серед п’ятиповерхівок на вулиці Козачій, каже місцева жителька Ольга Тамрас. Вона є власницею квартири № 97 на 5-му поверсі. Каже: неодноразово скаржилася щодо критичного стану даху на гарячу лінію міської ради 15-80 та до керуючої компанії “Місто для людей”. Остання відповідь була така.

Неякісний ремонт даху
Ольга Тамрас. Суспільне Запоріжжя

"Дослівно я вже не зможу привести, але зміст такий, що в другому кварталі нам зроблять ремонт. Але, за умови, якщо не буде заборгованості жителів будинку перед компанією. Я одразу запитала: “Стривайте, останній ремонт був зроблений неякісно. І знову за наші гроші робитимуть другий ремонт?”. Так можна робити багато ремонтів. І щоразу — за наші гроші", — каже Ольга Тамрас.

Ось тут, у кімнаті, де живе Ольга Тамрас, висіла люстра. Через постійне підтікання вона впала. Вода капає, у кімнаті стоять відра.

Неякісний ремонт даху
Суспільне Запоріжжя

У сусідній, де живе свекруха пані Ольги, люстра висить, але й тут із неї капає вода, довелося підвісити мішечок і її давно не вмикають з обережності.

У керуючій компанії “Місто для людей” журналістів Суспільного Запоріжжя поінформували, що в 2020 році здійснювався частковий ремонт покрівлі будинку. На повноцінний — бракує коштів.

Через неякісний ремонт даху у квартирі мешканки запорізької багатоповерхівки постійні підтоплення
Суспільне Запоріжжя

"Справа в тому, що більшість мешканців цього будинку вчасно сплачують за послугу управління і не мають перед керуючою компанією заборгованості. Але, на жаль, в цьому будинку є 14 квартир, по яких заборгованість сягає від 6 до 15 тисяч гривень. Загальний борг будинку сягає 182 тисячі гривень. Поточні ремонти виконуються з накопичувальної статті тарифу, тобто, з накопичень, які є на будинку. Саме через це немає можливості виконати своєчасно ремонт, який необхідний", — розповіла прессекретарка компанії Валерія Ситник.

Вона назвала два шляхи розв’язання проблеми, які пропонує керуюча компанія “Місто для людей” жителям Козачої, 37.

"Є можливість для боржників підписати угоду про реструктуризацію. У першу чергу, вона розтягує цю виплату в часі й тому не так сильно б’є по кишені людину. І, по-друге, підписаний договір про реструктуризацію надає людині можливість звернутися за субсидією".

Неякісний ремонт даху
Валерія Ситник. Суспільне Запоріжжя

"Друга пропозиція керуючої компанії — це укладання індивідуального договору або, як його ще називають, прямого договору. Він, на відміну від типового договору, який укладався у 2017 році, надає людям можливість підбирати саме той перелік послуг і періодичність їх надання, який влаштує мешканців", — зазначила Валерія Ситник.

За словами Валерії Ситник, ремонт шиферу на даху будинку Козачої, 37 керуюча компанія «Місто для людей» запланувала цьогоріч у липні.

На початок