До довічного ув’язнення засудили чернігівця за вбивство 11-місячного сина

До довічного ув’язнення засудили чернігівця за вбивство 11-місячного сина

До довічного ув’язнення засудили чернігівця за вбивство 11-місячного сина
. Фото: Google

Чернігівський апеляційний суд засудив до довічного позбавлення волі 36-річного мешканця Чернігова за вбивство з особливою жорстокістю свого 11-місячного сина та зберігання наркотиків. Про це Суспільному сказав речник обласної прокуратури Валерій Литовченко.

Зазначимо, суд першої інстанції призначив йому покарання – 15 років позбавлення волі. Ювенальні прокурори подали апеляційну скаргу про призначення найбільш суворого покарання, а саме довічного позбавлення волі, яку задовольнив апеляційний суд.

Нагадаємо, 22 червня 2019 року обвинувачений, у своїй квартирі в Чернігові, у стані алкогольного сп'яніння, на очах у 2-річного сина співмешканки з особливою жорстокістю завдав іншому своєму 11-місячному малюку декілька десятків ударів по голові, в груди та в живіт. Потім він закрив дитині невстановленим у ході слідства предметом рот та ніс, чим спричинив тілесні ушкодження у вигляді механічної асфіксії. Внаслідок чого хлопчик помер на місці.

Як розповіла Суспільному сусідка Євгенія, яка проживала поряд з родиною, де сталося вбивство, чоловік ніде не працював.

«Казали, що він зберігав наркотики, це вірно. У родини були борги по комунальним послугам. Та і взагалі, їх сім’єю назвати складно. Жінка з ним і жити не жила, просто в них була спільна дитина. Сашко, якого він вбив, саме є їх дитиною. У жінки начебто був ще інший чоловік, з яким теж є дитина», – розповіла вона.

За словами сусідки, мати дітей вела антисоціальний образ життя. Її часто не було вдома.

«Вона гуляла, кололась, пила. В той день жінка кинула дітей на нього та пішла гуляти. А він чи напився, чи наколовся і оце таке сталося», – сказала Євгенія.

Як повідомив речник обласної прокуратури Валерій Литовченко, матір позбавили батьківських прав, нині старший хлопчик виховується в іншій сім’ї.

Читайте також:

У справі чернігівського реабілітаційного центру для наркозалежних ще 2 підозрюваних

На початок