У Луцьку діти змагалися у "Кликун квесті"

У Луцьку діти змагалися у "Кликун квесті"

У Луцьку діти змагалися у "Кликун квесті"
. Суспільне Волинь

"Кликун квест" відбувся у Луцьку у рамках відзначення Міжнародного дня захисту дітей. У змаганнях мали взяти участь дві команди, однак, квест пройшла лише одна, — розповіла виконувачка обов’язків директора Центру туристичної інформації та послуг Ірина Харчук.

Організатори "Кликун квесту" - працівники Центру туристичної інформації та послуг. Учасники змагання повинні були знайти 13 кликунів за дві години та скинути фотозвіт суддям змагань. Крім цього діти відгадували віршовані загадки, аби назвати імена кликунів.

До пошуку кликунів у Луцьку долучилося до десятка дітей. Серед них Максим Галич. Участь у квесті бере вперше. Каже: прийшов задля того, щоб не сидіти вдома за комп'ютером.

Участь у квесті була безплатною. Переможцям підготували подарунки від Центру туристичної інформації та послуг.

Читайте також: "Втретє за рік: знищення та крадіжки луцьких "кликунів" розслідує поліція"

Довідково: Кликун – це стародавня середньовічна професія. Це страж, захисник міста, який сповіщав про небезпеку в місті, про накази, видані магістратом. Про те, що відбувається цікава подія, або ж кликав до розваг. Зараз у Луцьку 13 кликунів на різних локаціях. Кожен має своє ім'я.

Нагадаємо, 6 березня у Луцьку вперше відзначали день кликуна, бо саме цей день був вказаний у записах міських актових книг 1640 року. Тоді була прийнята ухвала Луцького маґістрату про збір грошей міщан на утримання кликунів.

На початок