В Одесі невідомі напали на офіс ЛГБТ-організації

В Одесі невідомі напали на офіс ЛГБТ-організації

В Одесі невідомі напали на офіс ЛГБТ-організації
. Скріншот з камери відеоспостереження

Невідомі розбили вікна та пошкодили камеру відеоспостереження в офісі підрозділу LGBT Association LIGA в Одесі. Про таке Суспільному розповів керівник відокремленого підрозділу організації Іван Терещук.

За його словами, напад скоїли семеро людей, які були в масках, приблизно о 21:48 29 травня. В асоціації зазначили, що інцидент стався після нападу представників організації "Традиція і порядок" під час прем'єрного показу документального фільму під назвою "Будьмо, гей! Діалоги про гідність!", що відбувся в Києві 27 травня.

Іван Терещук додав, що вдень 29 травня, представники організації "Традиція і порядок" начебто увірвалися одночасно в Києві та Одесі під час проведення тематичного заходу Fem Talks: "Бути чи не бути феміністкою", який організовувала Громадська організація "Інсайт".

"Ми вже впізнали двох нападників, ці ж самі люди за декілька годин до нападу на наш офіс напали на громадську організацію "Інсайт". Тому ми це пов'язуємо з громадською діяльністю", – пояснив Терещук.

Він зазначив, що представники громадської організації звернулися до правоохоронців. Утім жодної відповіді від Приморського райвідділку Нацполіції в Одеській області вони нібито не отримали.

Читайте також: "Одеса Прайд 2020": сутички з поліцією, сльозогінний газ та травмовані учасники

Кореспонденти Суспільного намагалися отримати коментар від представників організації "Традиція і порядок". Утім телефон, зазначений на офіційному сайті, не працює. Натомість лідер організації Богдан Ходаковський підтвердив візит представників ГО в своєму Telegram-каналі. Це ж повідомлення продублювали й в каналі "Традиції і порядку".

Зокрема Ходаковський заявив, що більшість людей, які прийшли на лекцію "Бути чи не бути феміністкою" – активісти організації.

"Прийшли дійсно дискутувати. Без зброї, без погроз, без жодних натяків на жорстку конфронтацію. Хотіли справді поговорити, хотіли перемогти словом. Але сам лектор, тобто Шевченко, почала проявляти агресію до наших людей", – повідомив лідер ГО.

Далі, за його словами, лекторка заходу почала "проявляти агресію", а організатори викликали поліцію, яка "заявила, що учасники руху Традиція і Порядок нічого не порушили".

Наразі кореспонденти Суспільного намагаються отримати коментар щодо розслідування справи від речників Нацполіції в Одеській області. Однак поки що їхні телефони не відповідають.

Суспільне Одеси готове надати учасникам події право висловити свою позицію. Для цього пропонуємо зв'язатися з редакцією у будь-який зручний спосіб.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини Одеси та області

На початок