У Білорусі велосипедисту загрожує в’язниця за футболку з диктатором

У Білорусі велосипедисту загрожує в’язниця за футболку з диктатором

У Білорусі велосипедисту загрожує в’язниця за футболку з диктатором
. spring96.org

У Мінську проти 31-річного велосипедиста Костянтина Семенова порушили кримінальну справу за образу президента.

Про це повідомляє білоруський правозахисний центр "Весна".

Зазначається, що Семенова разом з іншими велосипедистами затримали 16 травня на Цнянському водосховищі перед перегонами Toure de Tsna. Їх звинуватили "в участі в несанкціонованому масовому заході за допомогою викрикування лозунгу "Живе Беларусь" та заарештували на 15-20 діб за адміністративною статтею.

При затриманні Семенов був одягнений у футболку з написом "Диктаторові місце в пеклі" і портретом людини, схожої на самопроголошеного президента країни Олександра Лукашенка. Тепер за статтею 368 Кримінального кодексу Білорусі чоловікові загрожує до двох років позбавлення волі. Футболку у Семенова вилучили, а велосипед арештували.

Що відомо

  • У грудні 2020 році суд Мінська засудив 26-річного Максима Павлющика до двох років колонії загального режиму за напис "Не забудемо", який той зробив на тротуарі неподалік місця загибелі учасника акцій протесту.
  • У Мінську міліція затримала 13-річну школярку Євгенію Ворочкову, яка написала на асфальті слово "Жыве". Правоохоронці розцінили цей напис як одиночний пікет.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок