Чемпіонат міста з таеквондо провели у Франківську

Чемпіонат міста з таеквондо провели у Франківську

Чемпіонат міста з таеквондо провели у Франківську
.

Участь у турнірі беруть діти зі спортивних шкіл Тисменицького, Галицького, Богородчанського районів та міста Івано-Франківськ. Змагалися учасники у спортивному комплексі "Олімп".

Тетяні Шевчук 13 років. Займається таеквондо 4,5 роки. У своїй віковій категорії зайняла перше місце.

"Мене просто завжди ображали, тому мені довелося йти на таеквондо, щоб я могла за себе постояти. Я не хочу вихвалятися тим, що я вмію. Я не хочу, щоб мене боялися, я хочу, щоб було, як в нормальної людини", - розповіла учасниця чемпіонату Тетяна Шевчук.

Любомир Савчак - тренер Тетяни - каже, що займається зі своїми учнями 3 рази на тиждень. Зараз буде готувати своїх спортсменів до чемпіонату України, який відбудеться у березні.

"Це спорт, тут не можна передбачити. Може білий пояс виграти в червоного пояса", - каже тренер Любомир Савчак.

Чемпіонат Франківська з таеквондо відбувається раз у пів року. За словами орагнізатора чемпіонату Олега Солов'я, цього разу між собою боролися 300 дітей у 75-ти вагових категоріях. Було проведно 370 поєдинків. Більша частина учасників – хлопці.

"Змагання проводяться перший день на трьох площадках, які називаються доянг, в двох розділах – куль і спаринг. Дана версія таеквондо є основоположником, тобто це перша, з чого розпочалося таеквондо, а вже після цього пішли розгалуження різні на олімпійський і так далі", - розповідає Олег Соловей.

Ці змагання є відбірними до чемпіонату України. Наразі Прикарпаття займає перше місце з таеквондо у командному заліку.

Авторка: Оксана Василик

На початок