Зникнення одеситки в Туреччині: до пошуків залучили експерта та альпіністів

Зникнення одеситки в Туреччині: до пошуків залучили експерта та альпіністів

Зникнення одеситки в Туреччині: до пошуків залучили експерта та альпіністів
. Facebook/Поиск Яны Кривошеи

У Туреччині тривають пошуки зниклої одеської альпіністки Яни Кривошеї. Наразі нова бригада рятувальників з Анкари почала повторно обстежувати ділянку гори, з якої востаннє зафіксували сигнал телефону, розповіла Суспільному дружина брата альпіністки Євгенія Кривошея.

За її словами, до пошуків Яни також долучилися одеські альпіністи. Крім того поліцейські залучили експерта зі стільникового зв'язку, який допоможе розшифрувати мобільні дані.

"Сьогодні (25 травня – ред.) прилітає семеро людей, завтра ще четверо, всього буде 11. Вони будуть підключені до пошуків", – пояснила Євгенія.

Основною версією зникнення альпіністки у поліції вважають нещасний випадок на горі, ще одна – викрадення.

Євгенія Кривошея розповіла, що 23 травня до поліції звернулася дівчина, яка повідомила, що бачила Яну в Кемері. Утім перевіривши камери спостереження, виявилося, що це інша дівчина, схожа на одеситку.

"Інформація розповсюджується, в усіх турецьких групах блогери розмістили інформацію про її зникнення, люди вже починають впізнавати її лице та звертати увагу на людей на вулиці. Орієнтування на неї вже майже у всіх є", – зауважила жінка.

Зникнення одеситки в Туреччині: до пошуків залучили експерта та альпіністів
Зникнення одеситки в Туреччині: до пошуків залучили експерта та альпіністів. Facebook

Вона запевнила, що правоохоронці можуть почати розслідувати викрадення лише після повторного обстеження гори, на якій зафіксували сигнал телефону Яни.

"Сьогодні турецькі та одеські команди будуть обстежувати територію та скажуть, скільки приблизно треба часу, аби оглянути всю гору. За висновком цих даних прокурор вирішуватиме, скільки ще триватимуть пошуки. Наприклад, тиждень вони шукають, а потім починають відпрацьовувати версію викрадення", – поділилася Євгенія.

Суспільне звернулося за коментарем до речника МЗС України Олега Ніколенка. Він підтвердив, що в міністерстві знають про зникнення одеситки, та наголосив, що пошуки тривають. Утім повідомити більше деталей дипломат відмовився.

Нагадаємо, 19 травня турецька поліція передала дані від оператора щодо GSM-трекінгу телефону зниклої альпіністки. Правоохоронці припустили, що телефон перебуває на горі, але в дуже високій точці. Це пояснили тим, що телефон ловив сигнал міста Манавгат, а не сусідньої Анталії. Водночас поліція не виключала, що телефон "фізично" перемістився в іншу частину гори, оскільки цієї точки не було в маршруті Яни.

Зникнення одеситки в Туреччині: до пошуків залучили експерта та альпіністів
Зникнення одеситки в Туреччині: до пошуків залучили експерта та альпіністів. Facebook / Slava Krivosheya

Додамо, за словами брата альпіністки В'ячеслава Кривошеї, до Туреччини Яна вилетіла 1 травня рейсом Одеса-Стамбул-Анталія. Далі вона направилася у кемпінг Josito. Жінка планувала дістатися вершини гори Геїк Сіврісі (Geyik Sivrisi), висота якої – 1 тисяча 715 метрів.

2 травня вона написала мамі, що дійшла. Однак після цього зв'язок з Яною зник. Жінка мала повернутися в Україну 10 травня, проте на літак вона так і не сіла. Тому родичі почали бити на сполох. Наразі одеситку майже два тижні шукають правоохоронці, рятувальники та альпіністи. Вони дослідили ліс біля підніжжя гори та місце останньої стоянки Яни, де 12 травня знайшли її намет. За словами брата, там бракувало двох рюкзаків, проте були речі, які сестра, ймовірно, могла брати на вершину.

Читайте також

  • Волонтери, поліція та військові. На Одещині знайшли 4-річну дівчинку, яку шукали майже добу
  • Під час "Велосотки-2020" в Одесі загубилася 7-річна дитина, її розшукали патрульні
  • В Одесі загубився 5-річний хлопчик: його відшукали нацгвардійці
  • В Одесі чотирирічна дитина гуляла сама біля вокзалу, поки мати сиділа в кафе

Читайте нас у Telegram: головні новини Одеси та області

На початок