НАЗК хоче оштрафувати мера з Одещини через конфлікт інтересів. Як він це пояснив

НАЗК хоче оштрафувати мера з Одещини через конфлікт інтересів. Як він це пояснив

Ексклюзивно
НАЗК хоче оштрафувати мера з Одещини через конфлікт інтересів. Як він це пояснив
. Фото: Facebook/Виталий Граждан

Національне агентство з питань запобігання корупції склало та направило до суду адміністративний протокол щодо міського голови Білгорода-Дністровського Віталія Граждана. Про таке повідомили у пресслужбі НАЗК.

Там зазначили, що адміністративний протокол щодо Граждана склали через порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

Зазначимо, за порушення ст. 172-7Порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено штраф у розмірі від 1 тисячі 700 гривень до 3 тисяч 400 гривень.

У коментарі Суспільному Віталій Граждан пояснив, що протокол склали, оскільки він не повідомив НАЗК про конфлікт інтересів. На його думку, конфлікт полягає в тому, що він нібито проголосував за законопроєкт про преміювання міського голови. Однак мер запевнив, що не голосував за цей проєкт закону, а про конфлікт інтересів насправді повідомив. Тому Граждан переконаний – "протокол розвалиться у суді".

Крім мера Білгорода-Дністровського за аналогічне правопорушення у НАЗК хочуть оштрафувати ще чотирьох людей: міського голову Переяслава, заступника начальника управління ГУ Держпродспоживслужби Миколаївської області та двох народних депутатів.

Нагадаємо, раніше у НАЗК склали адміністративний протокол щодо заступника міського голови Одеси Олега Бриндака. Йому закидали порушення порядку подання фінансової звітності політичних партій.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини Одеси та області

На початок