Рада призначила Любченка міністром економрозвитку. Що про нього відомо

Рада призначила Любченка міністром економрозвитку. Що про нього відомо

Рада призначила Любченка міністром економрозвитку. Що про нього відомо
. Державна податкова служба

Верховна рада ухвалила рішення про призначення Олексія Любченка міністром економрозвитку. За це проголосували 293 депутати.

Що відомо про Любченка

Посаду міністра економіки отримав Олексій Любченко. Наразі він очолює Державну податкову службу України, починаючи з квітня 2020 року.

Він закінчив Київський економічний університет за спеціальністю – економічне і соціальне планування. Має звання доктора економічних наук. У 2014 – 2015 роках Любченко працював радником голови Державної фіскальної служби. З жовтня 2015 року був першим віцепрезидентом "Украгрохімхолдингу".

Його син є власником квартири в новобудові в центрі Києва та автомобіля Porsche Macan, який оцінюють у 200 тисяч доларів. Андрій став власником квартири площею 100 метрів квадратних у віці 18 років.

За 2019 рік Олексій Любченко та його дружина задекларували, за основним місцем роботи в "Украгрохімхолдингу", дохід 938 тисяч гривень.

Депутат від "Голосу" Ярослав Железняк зазначив, що найголовніше питання, як саме міністр виконуватиме ті пріоритетні цілі, які зазначив у своїй промові, зокрема про корпоративне управління і про посилення публічних закупівель.

Що відомо

  • Ігор Петрашко очолив Мінекономіки 17 березня 2020 року.
  • У 1996-1999 роках він був консультантом з корпоративної реструктуризації в консорціумі компаній під егідою TACIS (Україна), а у 2001-2002 роках працював з продуктами і активами в енергетичній галузі у складі групи структурування угод компанії Enron.
  • З 2002 по 2004 рік Петрашко був старшим консультантом компанії GlobalSpec (США).
  • У 2004-2007 роках він працював у московському, а пізніше — у київському представництві компанії Ernst & Young, де керував групою з надання консультаційних послуг із супроводу транзакцій і був партнером.
  • Із 2007 по 2013 рік працював в інвестиційній компанії "Трійка Діалог Україна", де очолював інвестиційно-банківське управління і був директором, а згодом став на чолі Департаменту корпоративного бізнесу в "Сбербанк Росії".

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок