У Новопскові відкрили нову амбулаторію

У Новопскові відкрили нову амбулаторію

У Новопскові відкрили нову амбулаторію
.

У Новопскові, що на Луганщині, лікарі амбулаторії почали працювати у новій будівлі. Її звели за програмою "Сільська медицина" ще наприкінці 2019-го року, але переїхати до нових кабінетів медики змогли лише зараз.

Тетяна з синами-дошкільнятами вже встигла побувати на прийомі в новій амбулаторії.

"Гарні умови, все чисто, охайно, усе добре - європейські, одним словом. Добре там, де чисто", - каже місцева жителька Тетяна Рєпкіна.

У Новопсковській амбулаторії працюють 4 педіатри та 7 сімейних лікарів. Одна з них – Ярослава Світлицька – пацієнтів лікує п’ятий рік. Тепер вже у новому кабінеті.

"За 5 років я змінила три кабінети. У мене, як у сімейного лікаря, на жаль, не було постійного місця робочого. Я "подорожувала" поліклінікою. Коли я потрапила на своє повноцінне робоче місце, для мене це було дуже приємно", - розповідає сімейна лікарка Ярослава Світлицька.

Амбулаторія обслуговує 16 тисяч людей. Нова будівля утеплена, є пандус, до педіатрів окремий вхід. Також лікарі отримали авто Рено Дастер, щоб їздити на виклики.

"В даній амбулаторії на теперішній момент розгорнуті служби педіатричних і сімейних лікарів, а також у нас є кабінет ЕКГ. В майбутньому плануємо відкрити свою клінічну лабораторію, а також маніпуляційний кабінет та стаціонар денного перебування", - розповідає в. о. головного лікаря КНП "Новопсковський Центр первинної медико-санітарної допомоги" Едуард Чугай.

На нову будівлю для медиків витратили 13 мільйонів 700 тисяч гривень, з них 1,3 мільйона з бюджету громади. Звели її наприкінці 2019 року за програмою "Сільська медицина". Але працювати в новобуді лікарі почали лише цьогоріч.

"Не маючи юридичної особи – Центру первинної медицини – і маючи будівлю, ми розуміли, що кращий варіант буде отримати існуючу районну структуру на баланс селищної ради, в управління селищної ради, і Новопсковську амбулаторію розмістити в цій будівлі", - каже Новопсковський селищний голова Вадим Гаєв.

З районної в управління селищної ради, за словами Вадима Гаєва, Центр первинної медицини передали на початку 2021 року.

На початок