На Одеську обласну ПЛР-лабораторію планують витратити понад 20 млн грн

На Одеську обласну ПЛР-лабораторію планують витратити понад 20 млн грн

На Одеську обласну ПЛР-лабораторію планують витратити понад 20 млн грн
. etc-medical

Одеська обласна рада вирішила побудувати нову ПЛР-лабораторію. Замовником робіт став Одеський обласний шкірно-венерологічний диспансер, який оголосив тендер на будівництво. Очікувана вартість об'єкту 23 мільйони гривень. Про це йдеться на сайті публічних закупівель Рrozorro.

Згідно з опублікованою документацією, за вказану суму фірма, яка виграє тендер, має побудувати нову сучасну лабораторію полімеразної ланцюгової реакції. На земельній ділянці на вулиці Академіка Воробйова, 5 компанія повинна провести будівельні роботи, встановити електроосвітлення, опалення, вентиляцію, каналізацію та пожежну сигналізацію. Крім того, тут мають провести монтаж необхідного медичного обладнання. Згідно з дедлайном, всі роботи переможець має закінчити до кінця 2021 року.

Раніше директорка обласного департаменту охорони здоров’я Наталія Одарій-Захар'єва розповіла Суспільному, що будівництво мають намір завершити до Дня Незалежності і витратити на нього близько 8 мільйонів гривень.

"Будівництво плануємо завершити до 30-річчя Незалежності України. Тоді зможемо всю північ за дослідженнями замкнути на цій лабораторії", – запевнила тоді Одарій-Захар'єва.

На одеську обласну ПЛР-лабораторію планують витратити більше 20 млн гривень
На одеську обласну ПЛР-лабораторію планують витратити більше 20 млн гривень. Суспільне Одеса

Розмістити обласну ПЛР-лабораторію планують на вулиці Академіка Воробйова, 5. Земельна ділянка в 1,2 га належить обласній громаді, однак, за словами Наталі Одарій-Захар'євої, міська рада повинна була надати дозвіл на будівництво.

Наразі містобудівні умови на будівництво вже отримані, а минулі суперечки через нову обласну ПЛР-лабораторію між міським та обласним керівництвом Одарій-Захар'єва назвала "непорозумінням" та запевнила, що наразі всі дійшли згоди.

Нагадаємо, в березні 2021 року одеська міська влада відкрила нову ПЛР-лабораторію на базі інфекційної лікарні на вулиці Пастера, 5/7. Її потужність розрахована на 200 досліджень на добу. Лабораторія вже пройшла сертифікацію і почала прийом біоматеріалів на дослідження. Її будівництво міському бюджету обійшлося у майже 10 млн гривень.

Читайте також

  • Одеська облрада планує витратити 8 млн грн на нову ПЛР-лабораторію
  • Одеська ОДА хоче відкрити нову ПЛР-лабораторію: мер Одеси виступив проти
  • COVID на Одещині: захворюваність за тиждень зросла на 35%. Що кажуть у МОЗ
На початок