МЗС намагається евакуювати українців із Непалу рейсами інших країн

МЗС намагається евакуювати українців із Непалу рейсами інших країн

Важливо
МЗС намагається евакуювати українців із Непалу рейсами інших країн
МЗС України. УНІАН

Міністерство закордонних справ вивчає можливість евакуації громадян Україні, які "застрягли" у Непалі, рейсами іноземних держав.

Про це у коментарі Суспільному повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

"Дипломати працюють над вирішенням питання якнайшвидшого повернення українських громадян на Батьківщину. Нині опрацьовується можливість виїзду українців на репатріаційних рейсах іноземних держав", – розповів він.

Речник додав, що, за наявною інформацією, запит на отримання дозволу непальської сторони на виконання чартерних рейсів до Непалу подала авіакомпанія "Turkish Airlines". Також Ніколенко повідомив, що українська сторона звернулася до індійського уряду з проханням надати дозвіл на транзит наших громадян територією Індії.

Ніколенко наголосив, що довкола ситуації з українцями у Непалі шириться багато неправдивої інформації та пояснив, що евакуація ускладнюється у зв’язку із суворими карантинними обмеженнями, які діють у країні.

Що зараз з українцями у Непалі

Як нагадав Олег Ніколенко, у зв‘язку із призупиненням непальським урядом міжнародного авіасполучення до 31 травня 2021 року на території Непалу вимушено залишилися 107 громадян України, серед яких здебільшого альпіністи та туристи.

"45 осіб розмістилися в готелях Катманду, вони забезпечені усім необхідним. Решта громадян перебуває у гірській місцевості. У чотирьох українців виявлено COVID-19, їм надається необхідна допомога. Стан їхнього здоров’я задовільний", – зазначив він.

За словами речника МЗС, посольство України в Індії підтримує зв’язок з українцями напряму або через представників туристичних компаній, які організовували відповідні тури. Також він зазначив, що для надання оперативної консульської допомоги українцям в Катманду також працює почесний консул України.

Ніколенко додав, що окрім спільної групи в соціальній мережі, для обробки звернень громадян, "застряглих" у Непалі, або їхніх родичів функціонує цілодобова "гаряча лінія" МЗС України: 044 238-16-57, 044 238-15-88.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок