Падіння китайської ракети-носія: NASA звинуватило Пекін у недотриманні стандартів

Падіння китайської ракети-носія: NASA звинуватило Пекін у недотриманні стандартів

Падіння китайської ракети-носія: NASA звинуватило Пекін у недотриманні стандартів
. CCTV

Національне управління США з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) звинуватило Китай у недотриманні стандартів щодо поводження з космічним сміттям. Зокрема, йдеться про падіння уламків некерованої китайської ракети-носія Long March 5B ("Чанчжен-5Б").

Про це йдеться в заяві керівника NASA Білла Нельсона.

Він наголосив, що країни повинні мінімізувати ризики для людей на Землі при поверненні космічних об'єктів, а також повідомляти про ці операції максимально прозоро. Але, як зазначив Нельсон, дії Китаю свідчать про те, що він не дотримується стандартів щодо поводження з космічним сміттям.

"Дуже важливо, щоб Китай і всі космічні країни та комерційні організації діяли відповідально і прозоро в космосі для забезпечення безпеки, стабільності та довгострокової екологічності космічної діяльності", – заявив очільник NASA.

Що відомо

  • 29 квітня Китай запустив з космодрому Веньчан ракету-носій Long March 5B. Вона вивела на навколоземну орбіту основний модуль космічної станції "Тяньхе", яку планується розгорнути до 2022 року.
  • 9 травня значна частина уламків некерованої китайської важкої ракети-носія Long March 5B ("Чанчжен-5Б") згоріла при повторному потраплянні в атмосферу Землі, інші уламки впали в Індійський океан.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок