Черкаська поліція перевірить факт розповсюдження радянських символів у освітянській акції

Черкаська поліція перевірить факт розповсюдження радянських символів у освітянській акції

У Черкасах правоохоронці перевірятимуть факт розповсюдження радянських символів. Про це Суспільному повідомила речниця ГУНП у Черкаській області Зоя Вовк.

7-го травня у фейсбуці з'явився допис черкащанина Олександра Гібленка про те, що у матеріалах, поширених від освітніх закладів та організацій в межах акції, що організувала міськрада, зображено радяньску символіку та георгіївські стрічки, а Другу світову війну називають Великою вітчизняною.

До допису містянин додав скріншоти.

Речниця ГУНП у Черкаській області Зоя Вовк зазначила, що відомості за вказаним фактом внесені до Єдиного обліку, проводиться перевірка.

Черкаська поліція перевірить факт розповсюдження радянських символів у освітянській акції
Скріншот зі сторінки акції в соцмережі

Суспільне готове озвучити позицію учасників акції, якщо вони виявлять таке бажання та звернуться у редакцію в будь-який зручний спосіб.

Що відомо

  • До Дня пам’яті і примирення та 76-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні за ініціативи Черкаської міської ради та Департаменту освіти та гуманітарної політики запустили акцію "Черкаси пам’ятають".
  • Оголосили про її старт шостого травня.
  • Суть акції – об’єднати усіх містян, які згадують події Другої світової війни і хочуть поділитись історіями своїх родин, які її пережили, пояснили організатори. Доєднатись до неї можна зробивши у своїй публікації відповідний хештег.
  • В Україні радянська та нацистська символіка, а також пропаганда тоталітарних режимів були заборонені законом у 2015 році.
  • Виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої.

Читайте також

"Перша хвилина миру": у Черкасах вшанували пам'ять жертв Другої світової війни

На Черкащині перепоховали останки учасника Другої світової війни

Черкаські працівники терцентру надання соцпослуг привітали пенсіонерів

На початок